1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BABAMIN DURUMU ÇOK KRİTİK
BABAMIN DURUMU ÇOK KRİTİK

BABAMIN DURUMU ÇOK KRİTİK

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın büyük kızı Makaziwe Mandela, babasının durumunun çok kritik olduğunu belirtti.

A+A-

Makaziwe Mandela, devlet radyosu SAFM'ye verdiği demeçte, "Her an her şey olabilir ancak elbette sadece Tanrı ne zaman ne olacağını bilir. Bekleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Bu arada, Mandela'nın durumunun kritik olması nedeniyle Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, bugün Mozambik'e yapacağı ziyareti iptal etti.

Akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'da Pretoria kentinde hastaneye kaldırılan 94 yaşındaki Mandela'nın durumu hafta sonu kötüleşmişti. Çoğu Güney Afrikalı, Mandela'nın durumuyla ilgili mucize beklemiyor ve eski liderin artık daha fazla acı çekmeden sonsuzluğa uğurlanması için dua ediyor.  

Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıkların ardında geçiren Mandela, ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet etti. Daha sonra doğduğu köy Qunu'da inzivaya çekilen Mandela, en son Güney Afrika'nın ev sahipliğini yaptığı 2010 Dünya Futbol Şampiyonası sırasında halka açık bir etkinliğe katıldı.

 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.