1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BABASININ PRENSİNİ NE HALE KOYDULAR!
BABASININ PRENSİNİ NE HALE KOYDULAR!

BABASININ PRENSİNİ NE HALE KOYDULAR!

Saadi Kaddafi Libya'ya teslim edildi

A+A-

Nijer, Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi'yi Libya'ya iade etti.Libya'nın Interpol aracığılıyla hakkında tutuklama emri çıkardığı Saadi Kaddafi, Nijer'den teslim alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi ve başkent Trablus'taki Selahaddin Cezaevi'ne nakledildi.

2011'deki olaylar sonucunda Muammer Kaddafi'yi deviren eski isyancıların kurduğu Trablus Devrimci Tugayı'nın yayınladığı görüntülerde, Saadi Kaddafi'nin saç ve sakalının tıraş edildiği görüldü.

a061302150.jpg

Saadi Kaddafi yaklaşık 2.5 yıldır, Sahra Çölü'nü aşarak ulaştığı Nijer'in başkenti Niamey'deki bir devlet konukevinde kalıyordu.

Interpol, Saadi Kaddafi hakkında güç kullanarak ve silahla tehdit ederek devlet mallarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla "Kırmızı Bülten" çıkarmıştı.

Libya hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Saadi, Libya'ya ulaşmıştır ve şu an bir polis merkezinde bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada, Saidi'ye "mahkumlara ilişkin uluslararası adalet normlarına göre muamelede bulunulacağı" dile getirilirken, Nijer hükümetine de Saadi'nin ülkeye getirilmesi için sunduğu yardımlardan ötürü teşekkür edildi.

Devrimden önce Libya Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan Saadi Kaddafi, bir dönem İtalya birinci liginde de forma giymişti.

Saadi, Eylül 2011'de, babası Kaddafi devrilmeden kısa bir önce Nijer'e sığınmıştı. Nijer hükümeti ise devrimden sonra kurulan Libya yönetiminin çağrılarına rağmen "insani sebeplerden" ötürü Saadi'ye iltica hakkı tanıdığını ve onu ülkesine teslim etmeyeceğini bildirmişti. Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) de Libya'nın talebi üzerine, Saadi hakkında "Kırmızı Bülten" çıkarmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.