1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BABEK ZENCANİ'DEN İLK AÇIKLAMA
BABEK ZENCANİ'DEN İLK AÇIKLAMA

BABEK ZENCANİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Sanatçı Ebru Gündeş'in ardından bugün de ailesi Metris'te tutuklu bulunan Rıza Zarrab'ı ziyaret etti.

A+A-

Öte yandan Zarrab'ın arkasındaki asıl ismin İranlı dolar milyarderi Babek Zencani olduğu iddiaları sonrası, Zencani konu ile ilgili açıklama yaptı.

METRİS 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın avukatının ardından ziyaretine annesi, babası ve kız kardeşi geldi. Cezaevi'ne saat 13.30 sıralarında gelen aile saat 15.30 sıralarında ayrıldı. 

Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kilit isimlerinden Rıza Sarraf'ın arkasındaki asıl ismin "REİS" ve "KONT" diye de bilinen İranlı dolar milyarderi Babek Zencani olduğu iddiaları sonrası, Zencani konu ile ilgili açıklama yaptı. 
Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türk basınında hakkımda çıkan ve anlam vermekte zorlandığım haberlerle ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum.

Ticari faaliyetlerimin hiç birinde en küçük bir yasa dışı davranışım olmamıştır.

Kaynağı asla gizlenemeyecek hacimde bulunan ticari faaliyetlerim ile ilgili olarak İran vatandaşlarına uygulanan bir takım kısıtlamalar dışında hakkımda herhangi bir soruşturma ve kısıtlama da bulunmamaktadır.

Türkiye’de yapmış olduğum ticari faaliyetlerin tamamı kayıt altındadır ve herhangi bir yasa dışı davranışım olmamıştır.

Türkiye’de gündemde olan soruşturmada adı geçen kimseler içinde İranlı olması nedeniyle tanıştığım Rıza Sarraf dışında tanıştığım herhangi bir kimse de bulunmamaktadır. Onunla da hayatımda birkaç kez görüştüm. Hiç bir şekilde yürütmekte oldukları ticari faaliyetlerin içinde de değilim, yaptıkları işlerden bilgi sahibi de değilim. İş yerlerinin nerede olduğunu da bilmem. Yasa dışı işlere karışmışlarsa da kendi sorumluluklarındadır. Onlar hakkındaki hiçbir işlem ve iddia ile ilgili olmak istemiyorum.

RIZA SARRAF İLE ANTALYA'DA BULUŞACAĞIM HABERİ TAMAMEN YALANDIR

Yaklaşık 6 aydan bu yana İran dışına çıkmadım. Halen Tahran’da bulunuyorum. Rıza Sarraf ile Antalya’da buluşacağım haberi tamamen yalandır. Ben tanınan bir kimseyim. Yasa dışı yöntemlerle seyahat etmem veya sahte belge kullanmam mümkün değildir.

UÇAKLA ALTIN TİCARETİ TAMAMEN YASAL ZEMİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR

Haberlerde sözü geçen uçakla altın ticareti tamamen yasal zeminde gerçekleşmiştir. Yasalara uygun olarak Gana’dan 1.500-KG altın satın aldım. Bunun 500 KG lik kısmını Türkiye’ye satmayı, kalanını ise Dubai’ye satmayı planlıyordum. Atatürk Havaalanında, altının kaynağı ile ilgili belgelerin talep edilmesi üzerine, bu belgelerin Gana’dan getirilmesi için geçen süre kadar uçak havaalanında kalmıştır. Belgelerin gelmesi üzerine uçak Türkiye’den ayrılmıştır. Konu Türk Makamları tarafından bütün yönleriyle ve defalarca incelenmiş, hakkımda bir suçlama yapılmamıştır.

RIZA SARRAF'IN PATRONU DEĞİLİM

Rıza Sarraf’ın patronu değilim. Aramızdaki iş ilişkisi toplam ticaret hacmimin binde birinden bile daha azdır. Bunların da tamamı resmidir.

TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPTIM, YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

Son yıllarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gelişen Türkiye, sadece benim için değil, Müslüman ülkelerin sermaye sahipleri için bir cazibe merkezi haline dönüşmüştür. Ben Başbakan Erdoğan’ın liderliğine olan güvenim nedeniyle Türkiye de yatırım yaptım. Gelişen dünyada en önde giden Türkiye ve Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir Müslüman olarak gurur duyuyorum.

Sahip olduğum grup 65 şirketten oluşmaktadır ve yıllık cirosu 6-7 Milyar Euro civarındadır. Benim haberlerde bahsi geçen küçük işlere ihtiyacım bulunmamaktadır. Bu büyüklükteki bir mal varlığının, yasa dışı ve denetim dışı yollardan edinilmesi de korunması da mümkün değildir.

POTANSİYEL SUÇLU POLİTİKASININ BEDELİNİ ÖDÜYORUM

Bir İran vatandaşı olarak, İran vatandaşlarına uygulanan tecrit ve potansiyel suçlu politikasının bedelini ödüyorum.

Ancak her şeye rağmen, Türkiye ve hayatımda hiç karşılaşmadığım ve tanışmadığım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgimde bir azalma olmayacaktır.

Türkiye’de yatırım yapmaya da devam edeceğim. Hakkımda sahte haberler yayarak beni bıktırmaya çalışanları da sevindirmeyeceğim.

Hakkımdaki iddialarla ilgili olarak tarafımdan istenecek her türlü bilgi, belge ve yardımı sağlamaya hazırım.

Saygılarımla Türk halkının bilgisine arz ederim.

Babak Zanjani"

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.