1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAF BELEDİYESİ, CAMİ BİNASINA YAPILAN EKLERİ YIKMAKTA KARARLI
BAF BELEDİYESİ, CAMİ BİNASINA YAPILAN EKLERİ YIKMAKTA KARARLI

BAF BELEDİYESİ, CAMİ BİNASINA YAPILAN EKLERİ YIKMAKTA KARARLI

Baf belediyesi, Aşağı Baf’taki cami binasına yer ihtiyacı nedeniyle yapılan ekleri yıkmakta kararlı olduğu, ancak Rum İçişleri Bakanlığı ile Baf Kaymakamlığı’nın Belediye ekiplerin yıkım çalışması yapması ve bu nedenle camiyi kullanan Müslümanlarla olay ç

A+A-

BAF BELEDİYESİ, CAMİ BİNASINA YAPILAN EKLERİ YIKMAKTA KARARLI

CAMİ İLE İLGİLİ HASSASİYETLER KONUSUNDA PERDE GERİSİ İSTİŞARELER SÜRÜYOR

Baf belediyesi, Aşağı Baf’taki cami binasına yer ihtiyacı nedeniyle yapılan ekleri yıkmakta kararlı olduğu, ancak Rum İçişleri Bakanlığı ile Baf Kaymakamlığı’nın Belediye ekiplerin yıkım çalışması yapması ve bu nedenle camiyi kullanan Müslümanlarla olay çıkmasını önlemek için çıkış yolu aradığı belirildi.

Politis “Baf Belediyesi Baskılara Direniyor... Cami’deki Hassasiyetler Konusunda Perde Gerisi İstişareler” başlıklı haberinde Baf Belediyesi’nin, Cami binasına yapılan ekleri yıkmaları için Cami Komitesi’ne verdiği sürenin yarın dolacağını ancak Komite’nin Belediye’nin emrine uymak niyetinde olmadığını yazdı.

Son günlerde Belediye, Kaymakamlık ve Cami temsilcileri arasında perde gerisi istişareler yapılmakta olduğunu belirten gazete, Belediye’nin, 2017’de Avrupa Kültür Başkenti yarışması çerçevesinde sunduğu programda, Cami’nin de içerisinde bulunduğu bölgede dinler meydanı oluşturulması, Müslümanlar ile Katoliklerin ibadet yerlerinin bir arada var olmasının da yer aldığını vurguladı.

Habere göre, Rum İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık aracılığıyla Baf Belediyesi’ni, 1930’da bina sahibi tarafından Cami olarak kullanılması şartıyla devredilen binaya Belediye ekiplerinin olası bir müdahalesinin nasıl bir mesaj vereceğini dikkate almaya ikna etmeye çalışıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.