1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAFRA KÖYÜ YAKINLARINDA YAĞMUR DUASINA ÇIKILDI
BAFRA KÖYÜ YAKINLARINDA YAĞMUR DUASINA ÇIKILDI

BAFRA KÖYÜ YAKINLARINDA YAĞMUR DUASINA ÇIKILDI

Ocak ayı sonuna gelinmesine rağmen çok az yağış alan KKTC’de, başta tarım olmak üzere birçok alanın olumsuz etkilenmesi nedeniyle Bafra Köyü yakınlarında, Din İşleri Başkanlığı organizasyonuyla yağmur duasına çıkıldı.

A+A-

Ocak ayı sonuna gelinmesine rağmen çok az yağış alan KKTC’de, başta tarım olmak üzere birçok alanın olumsuz etkilenmesi nedeniyle Bafra Köyü yakınlarında yağmur duasına çıkıldı.

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 10.00- 12.00 arasında Bafra Köyü Meralar Bölgesinde gerçekleşen ve Din İşleri Başkanlığı İskele Temsilcisi Fahrettin Öğdü’nün organize ettiği Yağmur Duası etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Büyük Elçiliği, Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş’un konuşmasıyla başlayan Yağmur Duası Etkinliğinde vatandaşların, ellerini semaya açarak rahmetini esirgememesi, tarım, hayvancılık ve hayatın diğer alanlarında akışın normal seyredebilmesi için Yüce Allah’tan yağış vermesini istediği belirtilen açıklamada, etkinliğin sonunda bu amaçla kesilen ve yemek yapılan kurbanın etinin, duaya katılanlara ikram edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Hem Peygamberimiz hem de onun Raşid halîfelerinin kuraklık zamanında yaptıkları yağmur duası, günümüzde de Müslümanlarca Allah'ın (c.c) yağmur yağdırması için bölge halkının topluca dua etmeleri şeklinde gerçekleşiyor.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.