1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAF’TA YAŞAYAN MÜSLÜMANLARDAN “MEGATONLUK BOMBA ETKİSİ” YARATAN TALEP...
BAF’TA YAŞAYAN MÜSLÜMANLARDAN “MEGATONLUK BOMBA ETKİSİ” YARATAN TALEP...

BAF’TA YAŞAYAN MÜSLÜMANLARDAN “MEGATONLUK BOMBA ETKİSİ” YARATAN TALEP...

Baf’ta yaşayan Müslümanların ibadet yeri olarak kullandığı binaya yapılan ekler, Baf Belediyesi-Kaymakamlık-İçişleri Bakanlığı ve Cami Komitesi arasında tartışma konusu olmaya devam ederken, cami cemaatinin yeni talebinin Baf’ta “megatonluk bomba etkisi y

A+A-

MUTTALO’DA MİNARE

Baf’ta yaşayan Müslümanların ibadet yeri olarak kullandığı binaya yapılan ekler, Baf Belediyesi-Kaymakamlık-İçişleri Bakanlığı ve Cami Komitesi arasında tartışma konusu olmaya devam ederken, cami cemaatinin yeni talebinin Baf’ta “megatonluk bomba etkisi yaptığı” bildirildi.

Fileleftheros “Kaçak Yapıları Genişletmek İstediler... Baf’taki Müslümanlar İlk Kez Kendilerine Muttalo’da Minare Verilmesini İstedi” başlıklı haberinde Baf’ta yaşayan Müslümanların, Aşağı Baf’ta ibadet yeri olarak kullandıkları binaya yaptıkları ekleri yıkmak yerine binayı genişletme talebinde bulunduklarını yazdı.

Habere göre Baf’ta yaşayan Müslümanlar, Kaymakamlık’ta Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda, cemaatin kalabalık Aşağı Baf’taki binanın da yetersiz olduğu gerekçesiyle ek yapıları yıkmak yerine genişleterek ve hatta Baf’ta cami tesis etme hakkı talep etti. Bu talep Baf Belediyesi tarafından “tahrik” olarak algılandı.

Gazete Kaymakamlık’taki toplantıya katıldığını belirtmesine karşın adını vermediği bir yetkilinin söylediklerini okurlarına şöyle aktardı:

“Müslümanlar yasa dışılığı ortadan kaldırmak için işbirliği yapmak istemiyorlar, aksine, ‘Aya Sofya Camii’ olarak kullanılması için Muttalo’da minare verilmesini istiyorlar. İçişleri Bakanlığı yetkilileri önünde açıkça, Aşağı Baf’taki alanın küçük olduğundan ihtiyaçlarına cevap vermediğini bu nedenle yasa dışılıkları (ek yapıları) kaldırmayacaklarını söylediler. Yasa dışılığı ortadan kaldırmak şöyle dursun alandaki ilaveleri artırmak istiyorlar. Bunun olmaması için de kendilerine yeni bir yer verilmesini şart koşuyorlar ve ilk kez Muttalo’yu ve orada bulunan anıtı masaya koydular. Bu, megatonluk bomba anlamına gelen bir gelişmedir ve bu kişilerin ne devlete, ne yerel yönetimlere ne saygıları olduğunu gösteriyor. Belediye Meclisi net kararını 16 Eylül’de vermek zorunda.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.