1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAF’TAKİ HAVA ÜSSÜNE ZİYARET
BAF’TAKİ HAVA ÜSSÜNE ZİYARET

BAF’TAKİ HAVA ÜSSÜNE ZİYARET

Baf’taki Andreas Papabdreu Hava Üssünü ziyaret ettiği ve bu yıl içerisinde hava üssünde iyileştirme çalışmaları yapılacağını söylediği haber verildi.

A+A-

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu’nun, Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı, Korgeneral Stilyanos Nasis eşliğinde, dün Baf’taki Andreas Papabdreu Hava Üssünü ziyaret ettiği ve bu yıl içerisinde hava üssünde iyileştirme çalışmaları yapılacağını söylediği haber verildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Nasis ile birlikte hava üssünü ziyaret eden ve RMMO’nun sahip olduğu uçuş aletlerindeki eğitim programlarını izleyen Fotiu, birtakım önemli iyileştirme çalışmalarının, 2014 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.

Gazeteye göre Fotiu, bu üssün, silahlı kuvvetler için yalnızca önemli bir operasyonel unsur olmadığını, aynı zamanda Rum kesiminin bu dönem içerisinde arzu ettiği genel anlamda düzeyi yükseltilmiş jeopolitik rol için, önemli bir unsur teşkil ettiğini de ifade etti.

Gereken bütün iyileştirme çalışmalarını yapacaklarını yineleyen Rum bakan, üssün, Rum kesiminin bölgedeki dengeleyici rolüyle alakalı olarak, önemli ve belirleyici bir rol oynayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Fotiu’nun dün Baf’taki Acemi Er Eğitim Kampını ziyaret ettiğini de yazan gazete, 2014 yılının ilk celbinin eğitim kampına girişinin ise dün tamamlandığını ekledi.

Alithia gazetesinin haberine göre ise Fotiu, Rum kesiminin jeostratejik konumu ve kısa zaman önce gerçekleşen hidrokarbon yatakları tespitleri de göz önüne alındığında, savunma diplomasisinin avantajlarının, yalnızca siyasi değil, ekonomik de olacağına dikkati çekti.

Gazete Fotiu’nun üssü ziyareti sırasında, helikopterlerin bakım ve kontrol çalışmalarını, aynı zamanda mürettebatın düzenli eğitiminin bir kısmını izlediğini de ekledi.

Politis gazetesinin haberine göre ise Fotiu, Baf’taki hava üssünün savunma diplomasisi açısından önemli bir araç olduğunu ve üssün yabancı askeri kuvvetler tarafından kullanılmasının, Rum kesimine gelir getirdiğini ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.