1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAĞDAT'TA 7 BOMBALI SALDIRIDA 13 KİŞİ ÖLDÜ, 75 KİŞİ YARALANDI!
BAĞDAT'TA 7 BOMBALI SALDIRIDA 13 KİŞİ ÖLDÜ, 75 KİŞİ YARALANDI!

BAĞDAT'TA 7 BOMBALI SALDIRIDA 13 KİŞİ ÖLDÜ, 75 KİŞİ YARALANDI!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah düzenlenen 7 ayrı bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre 13 kişinin öldüğü, 75 kişinin yaralandığı belirtildi.

A+A-

Bağdat polisinden yapılan açıklamada, başkentin güney doğusundaki Eski Diyale Köprüsü semtinde park halindeki bomba yüklü bir aracın bu sabaha infilak etmesi sonucu 7 kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, Bağdat'ın doğusunda bulunan Kemaliye semtindeki çarşıda park halindeki bomba yüklü bir araçla bu sabah düzenlenen saldırıda 2 kişinin öldüğü ve 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre Bağdat'ın güney batısındaki Şırta El-Rab'a semtinde park halindeki bir araçla düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Kazımiye semtinde bir lokantanın önünde park halindeki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 2 kişi ölürken, 6 kişi yaralandı. Bağdat'ın kuzey batısındaki Eş-Şu'la semtinde park halindeki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ise 9 kişi yaralandı.

Öte yandan, Bağdat'ın güney doğusundaki Zafaraniye semtinde park halindeki bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişinin yaralandığı, Ebu Gurayb ilçesinde yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu da 4 kişinin yaralandığı kaydedildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.