1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAĞIMSIZ GİRNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NİDAİ GÜNGÖRDÜ OZANKÖY’Ü ZİYARET ETTİ
BAĞIMSIZ GİRNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NİDAİ GÜNGÖRDÜ OZANKÖY’Ü ZİYARET ETTİ

BAĞIMSIZ GİRNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NİDAİ GÜNGÖRDÜ OZANKÖY’Ü ZİYARET ETTİ

Bağımsız Girne Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Ozanköy’ü ziyaret etti

A+A-

Bağımsız Girne Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü Girnede ziyaretlerine devam ediyor.

Nidai Güngördü’nün Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Güngördü geçtiğimiz akşam Ozanköy’ü ziyaret etti.

Bağımsız Girne Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Ozanköy Spor Külübü önunde toplanan vatandaşlara yaptığı konuşmada,  Girne Belediye Başkanı Sümer Aygı’nın dört yıl önce Ozanköy’e verdiği hiç bir sözü tutmadığını iddia etti.

Ozanköy’ün eski bir Türk köyü olduğunu, Girne Belediyesi’ne yaklaşık altı önce bağlandığını, ancak köyün Girne Belediyesi’nden yeterli ilgi görmediğini belirten Güngördü, halbuki Ozanköy’ün Girne’ye bağlanmasıyla köyden belediye bütçesine önemli katkı sağlandığını, emlak vergisi ve su  gelirlerini buna örnek gösterdi.

Güngördü, köyde cadde ve sokak isim levhalarının bulunmadığını, köydeki okul, cami ve spor kulübü gibi önemli yapıların yönünü belirten yön gösterici levhaların olmadığını belirterek seçilmesi halinde bu eksikliklerin en kısa sürede giderileceklerinin sözünü verdi.

Güngördü ayrıca Ozanköyün tipik bir Akdeniz köyü olduğunu, evlerin yol boyunca bitişik nizama uygun yerleştiğini, bu yönü ile de önemli olduğunu ve göreve gelmeleri halinde belediye olarak turistlerin köyü ziyaret etmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Harnup ve pekmez festivalinin de daha güzel geçmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını kaydeden Güngördü, festivalin her yıl mutlaka Ağustos ayında yapılacağını ve herhangi bir nedenle festivalin tarihi ile oynanmayacağını söyledi.

Köydeki pekmez ve buna bağlı ürünlerinin yılın on iki ayında da satılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade eden Güngördü, bu düzenlemelerin üreticilerle birlikte yapılacağını ve bu konuda da ortak akılla bir çözüm bulunacağını kaydetti.

Güngördü ayrıca köydeki gençlerin bir kısmı belediye kadrolarına alındığını ve yapılan bu işlemlerin doğru ve geçerli olması halinde kendisinin ve meclis üyelerinin bundan memnuniyet ve mutluluk duyacağını belirtti.

Köydeki iş olanakları konusuna da değinen Güngördü, köyde iş yapan yapıcı ustaları ile taşeronlara yeni projelerle yeni iş olanaklarının sağlanacağını ve köyün iki ana girişindeki kaldırım çalışmaların mutlaka yapılacağını  belirtti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.