1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİNİ ÖDEDİK, DEĞERİNİ BİLİYORUZ”
“BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİNİ ÖDEDİK, DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

“BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİNİ ÖDEDİK, DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

“BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİNİ ÖDEDİK, DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

A+A-

SİBER: “GÖREVDE ALDIĞIMIZ SORUMLULUKLAR VE YAPABİLDİKLERİMİZLE ANILACAĞIZ. GÜZEL İŞLER YAPMAK VE GÖREVDEN AYRILIRKEN GÜZEL İZLER BIRAKMAK EN BÜYÜK GAYRETİMİZ”

YILDIRIM: “BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİNİ HEM ANADOLU, HEM DE KKTC TOPRAKLARINDA ŞEHİT KANLARIYLA ÖDEDİK. O YÜZDEN BAĞIMSIZLIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNU VE DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, üst kademede görev yapan kişilerin aldıkları büyük sorumluklar ve yapabildikleriyle anıldığını belirterek, “Geride bıraktığımız en büyük güzellik belki de bunlar olacak. Güzel işler yapmak, görevden ayrılırken güzel izler bırakmak en büyük gayretimizdir”  dedi.

Meclis Başkanı Siber, Türkiye’de 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde KKTC’de oy kullanacak Türkiye vatandaşlarına yönelik çalışmaları çerçevesinde KKTC’ye gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nde yer alan kabulde konuşan Binali Yıldırım, Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir dizi program için KKTC’ye geldiklerini söyledi ve Siber’e kendilerine ziyaret fırsatı verdiği için teşekkür etti.

Bu sabah Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı da ziyaret ettiklerini; Güzelyurt’ta bazı temaslarda bulunduklarını dile getiren Yıldırım, Güzelturt’ta vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve seçimlere yönelik sorularını yanıtladıklarını belirtti.  Yıldırım Güzelyurt’ta pazar yerini de ziyaret ettiklerini dile getirdi.

“BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİNİ ÖDEDİK, DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü kutlamalarına Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığını hatırlatan Binali Yıldırım, KKTC’nin bağımsızlığı için canını seve seve feda eden şehitleri rahmetle andı, gazilere de uzun ömürler diledi. Yıldırım, bağımsızlığın bedelini hem Anadolu, hem de KKTC topraklarında şehit kanlarıyla ödediklerini, o yüzden bağımsızlığın ne demek olduğunu ve değerini bildiklerini vurguladı.

12 yıl boyunca Türkiye’de güçlü bir AK Parti iktidarı olduğunu dile getiren Yıldırım, kendisinin de bu iktidarda çok uzun yıllar boyunca bakanlık yaptığını, güzel işler yaptıklarını kaydetti. Bakanlık süresi boyunca ‘Türkiye’de ne varsa KKTC’de de aynısı aynı zamanda olacak’ düşüncesi içerisinde çalıştığını belirten Yıldırım, bölünmüş yol, hava limanı ve diğer birçok şeyi yaparken aynı anlayışı taşıdıklarını anlattı.

YOLLARDAN GEÇERKEN…

Binali Yıldırım, Kıbrıs’ı hep işlerinin bir parçası olarak gördüklerini ifade ederek, yollardan geçerken yaptıkları işin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha anladıklarını da kaydetti.

SİBER: “YÜZYÜZE GÖRÜŞMENİN YERİNİ DİĞER İLETİŞİM İMKANLARI ALAMAZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de ziyaret ve yüz yüze görüşmenin, toplumun her kesimiyle bir araya gelmenin önemli olduğuna inandığını söyledi.

Yüz yüze görüşmenin insanların birbirini anlaması açısından çok yararlı olduğunu dile getiren Siber, en güzel iletişimin de yüz yüze olduğunu, bunun yerini diğer iletişim imkanlarının alamayacağını belirtti.

Siber, bu tür ziyaretlerden memnun olduklarını ifade ederek, bunları çoğaltarak birbirlerini daha iyi anlayacaklarını ve birlikte daha güzel günlere ulaşacaklarını kaydetti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünün kutlandığını ve bunun çok anlamlı olduğunu söyleyen Siber, geçen yılların önem taşıdığını, hem kutlama, hem de “nerden nereye geldik, neyi hedefliyoruz ” muhasebesi yapıldığını dile getirdi.

“İZ BIRAKMAK EN BÜYÜK GAYRETİMİZ”

Meclis Başkanı Siber, bu yılki kutlamalara TC Cumhurbaşkanı Gül’ün de katılmasının, ayrı bir değer kattığını söyleyerek, “Üst kademelerde bulunan hepimiz halkın bize verdiği görevde aldığımız büyük sorumluluk ve yapabildiklerimizle anılacağız. Geride bıraktığımız en büyük güzellik belki de bunlar olacak. O yüzden bu bilinç ve sorumlulukla güzel işler yapmak, görevden ayrılırken güzel izler bırakmak en büyük gayretimizdir” diye konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.