1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAĞIMSIZLIK YOLU AKP'Yİ SUÇLADI!
BAĞIMSIZLIK YOLU AKP'Yİ SUÇLADI!

BAĞIMSIZLIK YOLU AKP'Yİ SUÇLADI!

Bağımsızlık Yolu’ndan açıklama

A+A-

Bağımsızlık Yolu, Kıbrıslı Türk halkının ilerici, devrimci, demokrat güçlerinin ülkede korku imparatorluğu kurulmasına izin vermeyeceğini belirterek, “Bu uğurda mücadelemizi yükselteceğiz” açıklamasında bulundu.

Bağımsızlık Yolu adına açıklama yapan Basın Yayın ve Propaganda Sekreteri Yusuf Özgü Sertel, Türkiye’deki AKP iktidarını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Afrika Gazetesi’ne dava açılmasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi’nin ülkedeki yasal düzenlemelerle ilgili açıklamasını eleştirdi.

Hem KKTC’de hem de Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğüne yönelik açılan davaların kabul edilemeyeceğini belirten Sertel, AKP’yi “Türkiye’deki halklara, ilericilere, demokratlara baskıcı ve faşizan tavrı sergilemekle, bunu Kıbrıs’ın kuzeyine de taşımak istemekle” suçladı.

Türkiye’nin Afrika Gazetesi ile ilgili talebinin burada geri çevrilmediğini, Lefkoşa Adli Şube ekiplerine ifadeler için emir verildiğini savunan Sertel, bunu kararı uygulamak isteyenlerin önce açıklama yapması ardından da istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.