1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BAĞIŞ YAPARKEN DİKKAT EDİN!"
"BAĞIŞ YAPARKEN DİKKAT EDİN!"

"BAĞIŞ YAPARKEN DİKKAT EDİN!"

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği As Başkanı Günay Kibrit: “sahtekârlıkları önlemek için halkımız yardım toplayanlardan mutlaka makbuz istesin, görevli kartını sorsunlar, ne amaçla topladığını sorsunlar.”

A+A-

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, 1961’den kalma Dernekler Yasası ile isteyenin dernek kurup istediğini yapabildiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği As Başkanı Günay Kibrit: “sahtekârlıkları önlemek için halkımız yardım toplayanlardan mutlaka makbuz istesin, görevli kartını sorsunlar, ne amaçla topladığını sorsunlar.”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt ve Asbaşkan Günay Kibrit, etrafta dolaşarak insanların duygularını sömüren ve derneklerin adını kullanarak sahtekârlıkla “bağış” toplayan şahıslar yüzünden toplumun duyarsızlaştığını söylediler.

Günay Kibrit, “sahtekârlıkları önlemek için halkımız yardım toplayanlardan mutlaka makbuz istesin, görevli kartını ve ne amaçla topladığını sorsunlar.

İnsanlar duyarlılıktan vazgeçmesin. Sahtekârlar yüzünden biz de mağdur oluyoruz. Bu sahtekârlıklar yüzünden 2011 yılından beridir piyango bileti ya da kart bastırıp satış yapmıyoruz. Çünkü artık vatandaşlar sahte olduğundan şüphelenip almaktan çekiniyor. ‘Verdiğim 5 TL, 10TL’ diyerek umursamazlık etmeyin.

Söz konusu derneği arayıp bilgi alsınlar, gerçekliğini sorgulasınlar. Toplanan birçok yardım, yerine ulaşmıyor” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

“Yaptığınız bağışın doğru yere gittiğinden emin olun”

“Derneğimize yardım etmek isteyen insanlar önce derneğimize gelip ne yaptığımızı görsünler” diyen Kibrit, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarının nereye gittiğini görmelerini ve içleri rahat olarak bağış yapmalarını söyledi.

Ortopedik Özürlüler Derneği’nin sadece iş yerlerine konan bağış kutuları, iş yerlerinin gelirlerinin bir kısmını bağışlamaları ve 4151 SMS servisi aracılığı ile bağış topladığını belirten Kibrit, bağış yapan vatandaşların verdikleri paranın doğru yere gittiğinden emin olması gerektiğini söyledi.

Kibrit, “Sokaklarda dolaşarak adımıza, bağış toplama, kart, gazete satma gibi işler yapanların derneğimizle kesinlikle alakası yoktur. Bunlara itibar edilmesin; bizimle ilgisi yoktur. En çok bilinen, göz önünde bulunan bir dernek olduğumuz için bizim adımızı kullanarak sahtekârlık yapıyorlar” dedi.

“Bizim adımızı vererek bağış topluyorlar”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, sahtekârlıkların önlenemediğini söyleyerek bu yanlış düzenin ne kadar kötü boyutlarda olduğuna dikkat çekti.

Bozkurt, “Örneğin benim köyümde ablamın evine gidip benim adımı vererek bağış toplamaya çalıştılar, Mustafa Çelik hayatını kaybedeli iki yıl oldu, halen daha adını kullanıp sahtekârlıkla bağış toplamaya çalışanlar var. Dernekler yasası 1961 yılından kalma bir yasa olduğu için önüne gelen dernek kurup, istediğini yapabiliyor” dedi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.