1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BAĞIŞ'TAN AB'YE GEZİ UYARISI
BAĞIŞ'TAN AB'YE GEZİ UYARISI

BAĞIŞ'TAN AB'YE GEZİ UYARISI

Bağış, AB Komisyonu'nun, Gezi Parkı'ndaki olaylar hakkındaki açıklamasına ilişkin olarak, "Aşırı ve orantısız açıklamalar yapma konusunda Avrupalı dostlarımızın hassas olmaları ve neyin yanında durduklarını iyi hesap etmeleri gerekir" dedi.

A+A-

AB Komisyonu'nun, Taksim Gezi Parkı'nda polis ve göstericiler arasındaki olaylardan endişe duyduğunu bildirmesini değerlendiren AB Bakanı Bağış, komisyonun "orantısız bir açıklama" yaptığını kaydetti.

Bağış, "Aşırı ve orantısız açıklamalar yapma konusunda Avrupalı dostlarımızın hassas olmaları ve neyin yanında durduklarını iyi hesap etmeleri gerekir. Olayların gelişimini ve seyrini iyi okumadan yapılan her açıklama yanlış ve istenmeyen neticeler doğurabilir" ifadesini kullandı.

Sağduyu ve Yapıcılıktan Uzak Mesajlar Not Edilmektedir

İfade ve toplanma özgürlüğünün, Türkiye'de hiç olmadığı kadar güçlü olduğunun altını çizen Bağış, polisin olaylara müdahalesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlattığını belirtti.

AB Bakanı Bağış, "Olayları tahrik eden bazı marjinal grupların Avrupa Birliği'ne ve AB'nin savunduğu değerlere karşı duruşları da ortadadır. Hal böyleyken, Avrupa Birliği'nin sağduyu ve yapıcılıktan uzak mesajları tarafımızca not edilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Taksim'deki olaylara ilişkin olarak AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, "Aşırı ve orantısız güç kullanılmasını kınıyoruz. İfade özgürlüğü, toplantı ve gösteri özgürlüğü dahil temel hakların güvence altına alınmasının önemini hatırlatıyoruz. (Temel haklarda) herhangi bir kısıtlama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ve AİHM kararlarında tanımlandığı limitlerde olmalıdır" ifadelerine yer verilmişti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.