1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BAĞIŞ'TAN TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİREN AB'YE REST!
BAĞIŞ'TAN TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİREN AB'YE REST!

BAĞIŞ'TAN TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİREN AB'YE REST!

Bulsunlar 27 oyu sonra konuşalım!

A+A-

AB Bakanı Egemen Bağış’tan Türkiye’yi eleştiren AB’ye rest: “Avrupa Birliği sürecini durduracak iki şey var. Ya resmen Türkiye çekilir, ya da oy birliğiyle karşı taraf bitirir”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kayseri’deki Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Danışma Kurulu Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de artık milletin iradesinin sadece iktidar değil, aynı zamanda muktedir olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.

Bundan rahatsız olan çevreler olabileceğini ancak bunun hiçbir zaman kendilerini yıldırmayacağını vurgulayan Bağış, milletin kendi inancı, kararlılığı ve azmi ile kurduğu demokrasiye hep beraber sahip çıkacağını kaydetti.

İki opsiyon var

AB’ye üyelik sürecinin, sonucundan çok daha önemli olduğuna dikkati çeken Bağış, şöyle devam etti:

“Avrupa’da filan siyasetçi şöyle demiş, falan siyasetçi yaklaşan seçimler için Türkiye’yi kendisi için bir platform haline getirmeye çalışmış, istismara kalkışmış, onların hiçbiri bize havlu attıramaz. AB süreci oybirliğiyle başlamış bir süreçtir. Bu süreci durduracak sadece iki opsiyon vardır. Ya AB sürecinden Türkiye resmen çekilecektir ya da yine oybirliğiyle Türkiye’nin AB sürecini karşı taraf bitirecektir. Ticaretin, müzakerenin aynı zamanda hoşgörünün merkezi Kayseri’den Avrupa’daki kendini bilmez bazı siyasilere hodri meydan diyorum; Bulun 27’yi ondan sonra gelin konuşalım. Bulamıyorsanız ne bizim vaktimizi siz israf edin ne biz sizinkini.”

‘Masadan kalkan biz olmayacağız’

ANKARA- AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’nin AB’ye alınmaması konusunda gayret göstereceği sözlerine yanıt verdi: “Önce imtiyazlı ortaklık dediler, sonra stratejik ortaklık diyorlardı. Eskiden beri biz bunların hiçbirini kabul etmedik. Son hadiseyle birlikte, AB cephesinden gelen açıklamalar, hiçbir vatandaşımızın moralini bozmamalıdır. Biz, AB üyelik sürecine yapışmış vaziyetteyiz, sonuna kadar götüreceğiz. Masadan kalkan biz olmayacağız. Sürecin sonunda bizi almak istemezlerse, kendileri bilir.”

 

Vatan

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.