1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAĞLIKÖY EKO TURİZM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ EĞİTİM BAKANI İDRİS’İ ZİYARET ETTİ
BAĞLIKÖY EKO TURİZM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ EĞİTİM BAKANI İDRİS’İ ZİYARET ETTİ

BAĞLIKÖY EKO TURİZM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ EĞİTİM BAKANI İDRİS’İ ZİYARET ETTİ

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz, dernek üyelerinin çalışmalarını yürütebileceği bir mekânın olmadığını dile getirerek, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris’ten kamu malı olan Bağlıköy İlkokulu’nun bu amaç için kulla

A+A-

DERNEK ÇALIŞMALARINI YÜRÜTEBİLECEĞİ BİR MEKÂNIN OLMADIĞINI DİLE GETİRDİ VE BAĞLIKÖY İLKOKULUNUN KULLANIMINA VERİLMESİNİ İSTEDİ

AZİZ: “BAĞLIKÖY’Ü YENİDEN CANLANDIRMAK VE EKONOMİYE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ...”

İDRİS: “ELİMİZDEKİ KAYNAKLAR EL VERİRSE KAMU MALLARINI SİZİNLE BİRLİKTE KULLANMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ...”

“BAĞLIKÖY İLKOKULU ŞU AN KAMU YARARINA KULLANILMIYOR”

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz, dernek üyelerinin çalışmalarını yürütebileceği bir mekânın olmadığını dile getirerek, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris’ten kamu malı olan Bağlıköy İlkokulu’nun bu amaç için kullanılabilmesi yönünde destek istedi.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği heyeti bugün Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris’i ziyaret etti.

Heyette, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz, Genel Sekreter Cihan Karayusufoğlu ile yönetim kurulu üyesi ve Bağlıköy muhtarı Hasan Ersev hazır bulundu.

“KÖYÜ YENİDEN CANLANDIRMAK VE EKONOMİYE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Perihan Aziz, yaklaşık 2 yıldır bir grup gönüllü ve uzmanla birlikte Bağlıköy’ü eko köy yapmak için uğraş verdiklerini anımsattı.

Bağlıköy’ün birçok değeri bünyesinde barındırdığını ifade eden Aziz, köyün kültürel ve coğrafik özelliklerine dikkat çekti.

Perihan Aziz, köyü yeniden canlandırmak ve ekonomiye kazandırmak için çalıştıklarını yineleyerek, bu alanda önemli adımlar atıldığını vurguladı.

“İLKOKUL KÖYÜN ÖZ VARLIĞI...”

Bu adımları atarken eğitime verdikleri önemden söz eden Aziz, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği üyelerinin çalışmalarını yürütebileceği bir mekânın olmadığını dile getirdi, Bakan İdris’ten kamu malı olan köy ilkokulunun bu amaç için kullanılabilmesi yönünde destek istedi.

İlkokulun köyün öz varlığı olduğunu vurgulayan Aziz, “Biz burasının kamu yararına kullanılması gerektiğine inanıyoruz ne yazık ki şu an kamu yararı için kullanılmıyor” dedi.

BAKANA DOSYA SUNDU...

Aziz, ilkokulun kamu yararına kullanılması için yaptıkları resmi yazışmalardan oluşan bir dosyayı da Asım İdris’e sundu.

Perihan Aziz, konuşmasını sonlandırmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim konusunda da destek beklediklerini dile getirdi.

“KONUYLA KISA SÜRE İÇİNDE İLGİLENECEĞİM..”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, kısa süre içinde konuyla ilgili inceleme yapacaklarını dile getirdi.

İdris, “Elimizdeki kaynaklar el verirse kamu mallarını sizinle birlikte kullanmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Konuşmasında eko turizmin önemine de vurgu yapan Bakan İdris, son yıllarda özellikle İskele ve Karpaz bölgesinde bu alanda adımlar atıldığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.