1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAK POSTACI GELMİYOR...
BAK POSTACI GELMİYOR...

BAK POSTACI GELMİYOR...

Bak postacı gelmiyor...

A+A-

Posta memuru, Bakan şoförü olunca bölgeye hizmetler durdu

Başkent Lefkoşa’da yaşayan İbrahim Halil isimli vatandaş, 2 haftadan beri İngiltere’den beklediği mektubu alamayınca, Posta Dairesi’ne giderek bilgi istedi. Kendisine, Kaymaklı bölgesine dağıtım yapan personelin, 2 ay önce Tarım Bakanlığı’na bakan şoförü olarak tayin edildiği, bu yüzden de mektup dağıtımlarının aksadığı söylendi.

Bu duruma tepki gösteren ve Diyalog Medya’yı ziyaret ederek yaşananları anlatan İbrahim Halil “bir personeli başka işe gönderirken, yerine yenisini almazlar mı?. Veya bir personel eksilince devletin posta hizmetleri durur mu?” diye sordu.

Posta Dairesi Müdürü Yusuf Önderol’un görüşlerine başvuran Diyalog muhabiri, vatandaş İbrahim Halil’in söylediklerinin doğru olduğunu tespit etti.

Lefkoşa Posta Dairesi Müdürü Yusuf Önderol,  memur CevdetÇağla Tarım Bakanı’na şoför olduğunu doğrularken “bir bakanın buna hakkı vardır”dedi.

Sıkıntı devam ediyor

Müdür Yusuf Önderol “Dağıtıcı sıkıntısı 3 yıldan beridir sürüyor. Sadece Lefkoşa’da değil, Girne ve Güzelyurt bölgesinde de sıkıntı var. Müdürlük olarak ilgili personelin şoför olarak tayin edilmesi öncesinde yerine başka birinin gönderilmesini talep ettik. Bakanın acil ihtiyacı olmasından dolayı başka eleman gelmeden, mevcut personeli bizden aldılar fakat onun vasıflarını taşıyan başka bir personeli en kısa zamanda bize göndereceklerini söylediler” dedi.

Önderol, yaşanan sıkıntıları şöyle dile getirdi:

“2016 yılı başında biz, en az yeni 10 dağıtımcı alınması istihdam edilmesi için Başbakanlık nezdinde girişim başlatacağız. 1998 yılından beri Posta Dairesi Müdürlüğü’ne istihdam yapılmadı. 2015 yılında ise 5 personel emekliye ayrıldı. Teknoloji her ne kadar gelişmiş olsa da yurt dışından gelen mektuplar ve evraklar, birçok kişinin hayatında önemli bir yere sahiptir. Posta hizmeti vazgeçilmez bir unsurdur. 2016 istihdamı tamamlandıktan sonra görevlerimizi laikiyle yerine getireceğiz.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.