1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BAKAN ARABACIOĞLU, MİNE ÇAĞLAR’I KABUL ETTİ
BAKAN ARABACIOĞLU, MİNE ÇAĞLAR’I KABUL ETTİ

BAKAN ARABACIOĞLU, MİNE ÇAĞLAR’I KABUL ETTİ

Arabacıoğlu, okullarda kanserle ilgili farkındalık yaratmak için Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, okullarda kanserle ilgili farkındalık yaratmak için Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Arabacıoğlu, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar’ı makamında kabul etti.

Kabulde konuşan Arabacıoğlu, okullarda kanserle ilgili farkındalık yaratmak için Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini anlattı.

Sağlığa zararları nedeniyle okullarda bazı yiyecek ve içeceklerin yasaklandığına dikkat çeken Arabacıoğlu, “Çocuklarımızı zararlı şeylerden korumak zorundayız” dedi.

ÇAĞLAR

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar da kabulde yaptığı konuşmada, kanser taraması ve okullarda kanser bilinçlendirme çalışmalarının ilk olarak Mustafa Arabacıoğlu’nun Sağlık Bakanlığı döneminde başlandığına işaret ederek o günden bu yana her yıl ülkede kanser taramalarının ve kansere karşı öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesini amaçlayan seminerlerin devam ettiğini kaydetti.
 
Çağlar konuşmasına şöyle devam etti:

“Kanser Hastalarına Yardım Derneği, adada artan kanser vakalarını aza indirgeyecek olan en iyi yöntemin toplumu bilinçlendirmek olduğu nedeniyle rutin seminerler ve ev sohbetleri ile herkese ulaşmaya, rahim ağzı, meme kanseri ve genel kanser konularında bilinçlendirmeye çalışmaktadır.

Bu amaçla da bu konuda uzman ekiplere köyden köye, evden eve gezilmektedir. Bu yılda başta okullarımız olmak üzere köy kadın kursları ile birlikte insanlarımıza ulaşıp farkındalık yaratmak istiyoruz.

Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda 7Bin 750 kişiye ulaştık ve onlara kanserin ne olduğunu, nasıl önlenebildiğini anlattık.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.