1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN BAKIRCI: ''İNANCIMIZ TAM, BAŞARACAĞIZ''
BAKAN BAKIRCI: ''İNANCIMIZ TAM, BAŞARACAĞIZ''

BAKAN BAKIRCI: ''İNANCIMIZ TAM, BAŞARACAĞIZ''

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile birlikte Değirmenlik’te bulunan Karayolları Dairesinin Taş Ocağı tesisini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

A+A-

BAKIRCI: “OLUŞAN KİRLİLİK BAŞTA DEĞİRMENLİK OLMAK ÜZERE TÜM KKTC’DE HİSSEDİLİYOR”

“DAĞLARDA OLUŞAN GÖRÜNTÜNÜN REHABİLİTE EDİLEBİLMESİ VE BİR DÜZENE SOKULMASI ADINA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı,  Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile birlikte Değirmenlik’te bulunan Karayolları Dairesinin Taş Ocağı tesisini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakırcı, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada taşocağı ile birlikte yaşanan çevre kirliliği ve tahribatı yerinde görmek amacıyla bölgeye geldiklerini belirterek, oluşan kirliliğin başta Değirmenlik olmak üzere tüm KKTC’de hissedildiğini söyledi.

Bu durumun zamanında yapılan sistemsiz ve düzensiz çalışmalardan kaynaklandığını ifade eden Bakırcı,oluşan görüntü ve rahatsızlığı en aza indirebilmek adına neler yapılabileceklerini konuşacaklarını belirtti.

Dağlarda oluşan görüntünün rehabilite edilebilmesi ve bir düzene sokulması adına çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Bakan Bakırcı: “Bu işlemler kaç yıl sürecek. Nasıl bir çalışma olacak? Bunun hesabını yapacağız” dedi.
 
Bakırcı,tesis yetkilileri ile  görüştüklerini ve onların da görüşlerine  olumlu baktıklarını ve yardımcı olacaklarını belirterek: "İşbirliği çerçevesinde bölgedeki düzeni sağlayıp köylünün  ve burda yaşanan sıkıntı nedeniyle oluşan tüm sıkıntıyı da bu dönemde yok etmeyi düşünüyoruz.Tabi bu bir süreç isteyecek.Yapacağımıza da inanıyoruz.Arkadaşlara da inancımız tam.En kısa sürede bunun başlangıcını startını vereceğiz" dedi.

Yılların birikimi ile sorunun bir anda aşılamayacağını, vatandaşlardan da bu anlamda biraz daha sabır göstermelerini isteyen Bakırcı, "Sürecin sonucunda güzel şeyler olacağını düşünüyoruz. Tüm halkımızın yapması gerekenleri biz de yapacağız ve sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Bakan Bakırcı'nın incelemeleri sırasında Özel Kalem Müdürü Mehmet Osmanlılar da hazır bulundu. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.