1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BAKAN GÜLER'DEN JANDARMA AÇIKLAMASI
BAKAN GÜLER'DEN JANDARMA AÇIKLAMASI

BAKAN GÜLER'DEN JANDARMA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Muammer Güler açıklama yaptı. Bakan Güler, jandarmanın görev almasıyla ilgili yorumlar üzerine açıklama getirdi. Sendikaların grev kararını değerlendiren Güler, 393 kişinin gözaltında olduğunu da belirtti.

A+A-

-Şiddet uygulayan güvenlik güçlerine yönelik incelemelerin sürdüğünü kaydeden Güler, "İzmir, Ankara, İstanbul ve Hatay'da müfettişlerimiz konuyla ilgili araştırmaları yapıyor" diye konuştu. Güler,  şu ana kadar İzmir'de 2, İstanbul'da 1 polisin açığa alındığını" söyledi.

TOMALARDAKİ SU

-Bakan Güler yaptığı açıklamada 'Bazen su sıkılıyor, bazen de gaz sıkıştırılmış su sıkılıyor. Gözaltında şuanda 393 kişi var bunların sorguları sürüyor. Özellikle İstanbul ve Adana'da var" diye konuştu.

SENDİKALARA ELEŞTİRİ

-Sendikaların grev kararını değerlendiren Bakan Güler, "İş bırakma, grev gibi kanunsuz eylemlerle insanları sokağa dökme çabaları var. Yasayla izin verilmemiş yerlerde toplantı ve gösterilere izin verilmeyecek. 5 sendikanın yasal bir eylemi yok ki, hangi yasal eylemine izin vereceğiz. Alanları, genel yolları, kamu düzenini bozacak şekilde, genel hayatı felce uğratacak şekilde her gün toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı nerede görülmüş? Böyle bir şey olabilir mi? Ben her gün geleceğim sabahtan akşama kadar Kızılay'ın ortasında eylem yapacağım. Böyle bir şey olabilir mi? diye konuştu.

JANDARMA AÇIKLAMASI

-Güler, olaylarda Jandarmanın da devreye girmesi üzerine yapılan yorumlar için şu açıklamaları yaptı: 
İçişleri Bakanlığı, emniyet ve asayişten sorumludur. Sahil Güvenlik, Emniyet, Jandarma İçişleri'ne bağlıdır. İçişleri Bakanı, bu güvenlik güçlerini nerelerde görevlendirmek istiyorsa yetkilidir. Ben kırsal alanda polisi, jandarmayı da kentte ihtiyaç halinde görevlendirebilirim. Jandarmanın toplumsal olaylara müdahalede, jandarma komando, özel harekat birlikleri vardır. Jandarma da İstanbul'da bu anlamda görev almıştır. Şu anda ülkenin yüzde 93'ünde güvenliği sağlayan kuruluşlardır. Bu kurumlar İçişleri Bakanı olarak benim emrim altındadır. 
Silahlı kuvvetlerin emrindeki askerin kullanılması ise farklıdır. Biz silahlı kuvvetlerden herhangi bir kuvvet talebinde bulunmadık. Şu anda İstanbul'daki bazı ilçelerde de jandarma, polis gibi görev yapmaktadır.

TWITTER'LA İLGİLİ ÇALIŞMA

-Güler, Gezi Parkı eylemlerinin ardından sosyal paylaşım siteleriyle ilgili çalışma yapılacağını belirterek şunları söyledi:  Sosyal paylaşım siteleri ile ilgili de bizim şu anda Emniyet Müdürlüklerimizin, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar var. Burada halkı tahrik eden, bir manipülasyonla yalan haberlerle halkı kışkırtmaya, hatta toplumsal olaylara, mal ve can emniyetini sıkıntıya sokacak, bozacak eylemlere yönlendiren elbette gerek Twitter olsun gerek Facebook olsun ve gerek sosyal medyanın diğer enstrümanlarını kullanarak bunları yönlendirenlerle ilgili çalışmamız var. Daha önce İzmir'de böyle bir çalışma oldu. Şimdi diğer yerlerde de böyle bir çalışma olacak. Tabii bu konularda ayrı bir yasal düzenlemenin de yapılmasının gerektiğini biz düşünüyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın ve ilgili bakanlıkların çalışmaları olacak. Yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Hangi yalan haberin nasıl sızdırıldığını gördük. Bunlarla ilgili operasyonlarımız sürecek.

 

Akşam

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.