1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!
BAKAN HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!

BAKAN HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!

Arabacıoğlu'nun karnesi salona asıldı! ... Arabacıoğlu öğretmene tehdit mi savundu?

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’na yönelik suçlama ve eleştirilerde bulundu.

Basın toplantısında ilk sözü alan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun yasalara uymadığını savunarak, “bakanın bir öğretmeni telefonla arayıp, tehdit ettiğini” iddia etti. 

Müdürlükleri iptal edilen okullarda, hiçbir yasaya dayanmadan “idari karar” adı altında karnelerin İlköğretim Dairesi Müdürü’ne imzalatılmaya çalışıldığını savunan Elcil, yasa gereği karneleri imzalama yetkisinin okul müdür muavini ve kıdemli öğretmenlerde olduğu görüşünü dile getirdi.

Bundan dolayı Elcil, Bakan Arabacıoğlu’nu eleştirdi.

Elcil’in konuşmasının ardından KTÖS Eğitim Sekreteri Hikmet Olgaçer konu hakkında hazırlanan basın bildirisini okudu.

arabacio..jpg

Bildiride “Sayın Arabacıoğlu’nu tutuğu bu yanlış yoldan dönmeye davet eder, keyfi kararların anarşiye davetiye çıkardığını hatırlatır, tehdit ve şantaj yaptığı öğretmenlerden derhal özür dilemesini talep ederiz” denildi.

KTÖS ayrıca, Bakan Arabacıoğlu’nu eleştiren ve suçlayan bir “karne” hazırladı ve bunu basın toplantısının düzenlendiği salona astı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.