1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAKAN İDRİS: “TAMİR İSTEYEN OKULLARIMIZ EYLÜL’E HAZIR OLACAK”
BAKAN İDRİS: “TAMİR İSTEYEN OKULLARIMIZ EYLÜL’E HAZIR OLACAK”

BAKAN İDRİS: “TAMİR İSTEYEN OKULLARIMIZ EYLÜL’E HAZIR OLACAK”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, tamir gereken okulların bakım ve onarımının devam ettiğini, okulların Eylül ayına hazır olacağını söyledi.

A+A-

Bakanlığın Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan İdris’in,  koalisyon hükümetinin şeffaflık ilkesi gereği okulların tamirat işleriyle ilgili açıklama yaptığı belirtildi.

Buna göre İdris, ülke genelindeki tüm devlet okullarının, eğitim kalitesi, öğretmenlerin verimliliği ve okulların fiziki yapılarının aynı değere ve aynı öneme sahip olduğunu belirtti.

Her yıl okulların açılmasını geciktiren veya okulların açılmasından sonra eğitim hizmetlerinin aksamasına sebep olan bakım ve onarım işlerinin bu yıl yaşanmayacağını dile getiren İdris, tamiratı yapılacak okullara ait işlerin ihale edildiğini, okulların Eylül ayına hazır olacağını belirtti.

İdris, toplam 32 okulun tamirat işleri için ihaleye çıkıldığı bilgisini vererek, ihale bedelinin toplam 4 milyon 34 bin 300 Türk Lirası olduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak amaçlarının, ülke genelindeki tüm okullarda eğitim gören öğrencilerin eşit koşullarda eğitim almalarına olanak sağlamak olduğunu ifade eden İdris, öğretmenlerin huzurlu ve rahat bir ortamda daha kaliteli ve daha verimli eğitim sunabileceklerinin bilinci ile hareket ettiklerini vurguladı.

Açıklamada 2013 yılında okulların tamir ve bakımı için ihale edilen veya edilecek olan işlerin dökümü de verildi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2013 yılında, okulların tamir ve bakımları ile ilgili olarak ihale edilen ve/veya ihaleye çıkılacak olan işlerin dökümü şöyle:

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.