1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKAN İLE MİLLETVEKİLİ ARASINDA AĞIZ DALAŞI
BAKAN İLE MİLLETVEKİLİ ARASINDA AĞIZ DALAŞI

BAKAN İLE MİLLETVEKİLİ ARASINDA AĞIZ DALAŞI

bakan ile milletvekili arasında ağız dalaşı

A+A-

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos ile Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Genel Sekreteri Yorgos Perdikis arasında Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu tarafından  yasadışı şekilde satın alınması skandalı konusunda ağız dalaşı yaşandığı haber verildi.

Simerini gazetesine göre Perdikis Cumartesi günü katıldığı bir programda, Hasikos’un Mormenekşe davasına yönelik kişisel ilgisinin olduğuna dair açıklamada bulunmasının ardından, söz konusu iki yetkili arasında sert bir ağız dalaşı başladı.

Habere göre Perdikis’in açıklamalarını yorumlamaya çağrılan Hasikos, bunun kendisine karşı bir hakaret olduğunu söyleyerek Perdikis’i “ağzını toplamaya” ve dikkatli olmaya çağırdı.

Bu sözleri üzerine sert tepki gösteren Perdikis, Hasikos’un bir bakan olarak konuşmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Sinirlenip herkese saldırdıkça “Dromolaksia” davasıyla kişisel ilişkisinin olduğunun herkesçe bilindiğini savunan Perdikis, bu saptamanın ne hakaret, ne de suçlama olduğunu ifade etti.

Perdikis ayrıca Hasikos’u kendisinden özür dilemeye çağırdı. 

Perdikis’in tüm bu eleştirileri ve çağrıları üzerine yazılı açıklamada bulunan Hasikos, Perdikis’in Rum Hükümetinin skandalın açıklığa kavuşması ve suçluların cezalandırılması için gösterdiği çabaları sabote ettiğini belirtti.

Perdikis’in sokak ağzıyla konuştuğunu söyleyerek, konuşmadan önce düşünmesi gerektiğini de ifade eden Hasikos, Perdikis’ten özür beklediğini dile getirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.