1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BAKAN YILMAZ'DAN SURİYE'YE SERT YANIT!
BAKAN YILMAZ'DAN SURİYE'YE SERT YANIT!

BAKAN YILMAZ'DAN SURİYE'YE SERT YANIT!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay Reyhanlı'da yaşanan saldırı sonrası Suriye'den gelen açıklamaya sert tepki gösterdi.

A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan'daki temaslarının ardından, Sivas'ın Hafik İlçesi'ne geldi. Bir yüksekokulun açılış töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, dün Hatay Reyhanlı'da yaşanan saldırıya değindi. Yılmaz, "Hatay Reyhanlı'da insanlıktan nasibini almamış karanlık odakların maşası ve karanlık odakların saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Eşkıyanın dünyaya hükümdar olduğu görülmemiştir. Eşkıyayı hak ettiği cezayı alması için adalet karşısına çıkaracağız. Hiç kimse yaptığının karşılığını almadan bu dünyadan gitmeyecektir" dedi.

MİLLETİMİZ EMİN OLSUN

Basın mensuplarının saldırıyla ilgili sorularını da cevaplayan Bakan Yılmaz, "Öncelikle burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da gözaltına alınan 9 kişi var. Bizim bakanlarımızın ifade ettiği şey, bu Türk vatandaşlarının yurt dışındaki El Muhabberat örgütüyle bağlantısı olduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla milletimiz şundan emin olsun. Daha önceki saldırının tüm failleri delilleriyle birlikte ele geçirildi. Birçok plaka ve bağlantısı olan insanlar tespit edilmiş. İnşallah en kısa zamanda biz bu olayı yapanları adalet huzuruna çıkartacağız" diye konuştu.

KUSURU DAĞITMAYA UĞRAŞIYOR

Suriye Enformasyon Bakanı Omran El Zoubi'nin bu durumu yaratanın Türkiye'nin politikaları olduğu, bunun için de sorumluluğun Türkiye'de olduğu yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Bakan Yılmaz, "Kendi halkına zulmeden, kendi halkını öldüren, kendi halkını katleden, Türkiye midir? Kendi halkına scut füzesini kullanan, kendi halkına kimyasal silahları kullanan Türkiye midir? Bu kendi gözünü kapatmış, kusuru başka yere dağıtmaya uğraşıyor ama dünya bunun farkında" dedi.

Kaynak:DHA

 

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.