1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLAR KURULU TOPLANDI
BAKANLAR KURULU TOPLANDI

BAKANLAR KURULU TOPLANDI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, halkın ülkedeki sorunların çözümünü beklediğini kaydederek Bakanlar Kurulu toplantısında bu sorunların masaya yatırılacağını söyledi.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, halkın ülkedeki sorunların çözümünü beklediğini kaydederek Bakanlar Kurulu toplantısında bu sorunların masaya yatırılacağını söyledi.

Yorgancıoğlu hükümetin güvenoyu almasından sonra yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi konuşmasında, kamudan alınan hizmetin kalitesinin artırılması adına önlemler alınacağını, UBP döneminde yeterince alınmayan tedbirler nedeniyle bugün sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Yorgancıoğlu ayrıca tek sosyal güvenlikle ilgili yeni bir yasa tasarısının da gündemde olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu bir soruya karşılık ilköğretimin 6 yıl olması gibi bir tasarının gündemde olmadığını ancak eğitimdeki sorunların çözümünün toplantıda masaya yatırılacağını vurguladı.

“Ek bütünlemeler” konusundaki soruyu da son sınıflarda bir yığılma olduğunu belirterek yanıtlayan Yorgancıoğlu, eğitimde bazı sorunları geldiklerinde “kucaklarında bulduklarını” , bu sorunları çözerken öğretmenler yanında öğrencileri de düşünmenin gerekli olduğunun altını çizdi.

Bu arada Yorgancıoğlu, Türkiye'de TOMA diye bilinen "Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı"nın eylül ayında ülkeye gelip gelmeyeceği konusundaki soruya, kendisinin böyle bir bilgiye sahip olmadığını, fakat bunun ismi ne olursa olsun halka karşı kullanılmayacağını söyledi.

Başka bir soruya karşılık yeni bir havayolu şirketinin devlet ve özel ortaklığında yapılacağını ifade eden  Yorgancıoğlu, böyle bir havayolunun hem rekabet hem fiyatların kontrolü açısından olumlu olacağını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.