1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLAR KURULU TOPLANDI
BAKANLAR KURULU TOPLANDI

BAKANLAR KURULU TOPLANDI

Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

A+A-

GIDA GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ DENETİMLER VE CEZALAR ARTIRILIYOR

DÖVİZ ARTIŞININ OLUMSUZ ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRACAK VE EKONOMİYİ CANLANADIRACAK ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, saat 13.35’te başlayan toplantı öncesi yaptığı açıklamada, sağlıksız gıdaların  satışının önlenmesine ilişkin denetimlerin artırılması için ilgili birimlere talimat verildiğini kaydetti.

Gıda güvenliği konusunun  bir süredir kamuoyunun gündeminde tartışıldığını söyleyen Özkan Yorgancıoğlu, yapılan araştırmalar neticesinde  sağlıksız ürünlerin tespit edildiğini hatırlatarak, bilerek piyasaya sağlıksız gıda sürenlere yönelik cezaların artırılması yönünde çalışma başlatıldığını açıkladı.

Yorgancıoğlu,  kar amacıyla piyasaya sağlıksız gıda sürerek toplum sağlığını risk altına almanın, kimsenin haddi olmaması grektiğini söyledi.

EKONOMİNİN CANLANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR...

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  döviz artışından  ekonominin ve özellikle  küçük ölçekli işletmelerin  olumsuz etkilendiğini kaydederek, bu olumsuzlukların ortadan kaldırılaması, ekonominin canlandırılması ve  küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmelerine   yönelik  uzmanlarla ve ilgili birimlerle çalışma yapıldığını, çözüm önerilerinin ileriki günlerde hayata geçirileceğini söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu; bir köşe yazısında, “CTP/BG Milletvekili Abbas Sınay ile aralarında Askerlik Yasa Tasarısıyla  ilgili tartışma yaşandığının” belirtildiğinin sorulması üzerine,  “Abbas Sınay’la aramızda gerginlik olduğunu ilk defa  sizden duyuyorum. Ayrıca kendisiyle bu konuda son günlerde herhangi bir görüşmemiz de olmadı” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Askerlik Yasası’nın tekrar gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, yasa tasarısının Meclis’te olduğunu, günü geldiğinde gündeme alınacağını kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.