1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAKANLAR KURULU TOPLANDI
BAKANLAR KURULU TOPLANDI

BAKANLAR KURULU TOPLANDI

BAŞBAKAN SİBER: “MAAŞ ÖDEMESİ BUGÜN”“MAAŞLARI YÜKSELTME SÖZÜ VEREMİYORUZ AMA YAŞAM KALİTENİZİ YÜKSELTECEK KARARLARA İMZA ATIYORUZ”

A+A-

Başbakan Sibel Siber, kamu çalışanlarının Haziran maaşlarının bugün ödeneceğini, ödeme saati ve benzeri detayların gün içinde açıklanacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Siber başkanlığında saat 11.00’de toplandı.

Başbakan Siber toplantıya girerken basına yaptığı açıklamada, cuma günü yapılması gereken ödemelerdeki gecikme konusunda bilgiler verdi.

TC-KKTC hükümetleri arasında mali işbirliği protokolü bulunduğunu ve KKTC’nin her ay Türkiye’den kaynak aldığını hatırlatan Siber, hükümetin her ayın 15’inde Türkiye ile temasa geçtiğini, ancak bu ay hükümetin kurulma aşaması nedeniyle çok uğraştıkları halde bu sürece yetişemediklerini, paranın serbest kalmasının, prosedürdeki gecikmeler nedeniyle mümkün olmadığını hatırlattı.

Başbakan Siber, maaş ödemelerinin bugün yapılacağını belirterek, ödeme saati ilgili detayların daha sonra açıklanacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında halkın yaşam kalitesini yükseltecek kararlara imza atacaklarını ifade eden Siber, “maaşları yükseltme sözü veremiyoruz ama yaşam kalitesini artırma sözü veriyoruz” dedi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.