1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI
BAKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

Yeni kararlar alındı.

A+A-

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR İÇİN DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ YILDA 1 KEZ VERİLECEK

LEFKOŞA POLİS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ İNTİHAR OLAYI KOMİTE TARAFINDAN ARAŞTIRILACAK

ÖZEL SEKTÖRE İSTİHDAM EDİLEN ENGELLİLER YÜZDE 30 YARDIM ALMAYA DEVAM EDECEK

ÜLKEDE YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ KONUŞLANDIRILACAK

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, küçükbaş hayvanlar için yılda 2 kez verilen Doğrudan Gelir Desteği’nin artık 1 defa verileceğini; bu seneki ödemenin de yakın zamanda yapılacağını açıkladı.

Ülkede ağır bir kuraklığın söz konusu olduğuna dikkat çeken Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hayvancıların bundan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Doğrudan Gelir Desteği’nin kriterlerinin aynı kalacağını vurgulayan Yorgancıoğlu, hayvan sayısına göre değişen desteğin önümüzdeki günlerde süratle verileceğini yineledi.

Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 3 buçuk saat görüşmesinin ardından açıklama yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kuraklık, engelli istidamı, yangın tehlikelerine karşı alınan hükümet önlemi konularındaki kararlar hakkında bilgi verdi.

TOPLUMU HUZURSUZ EDEN BAZI OLAYLAR...İNTİHAR OLAYI ARAŞTIRILACAK

Toplumu huzursuz eden bazı olaylara işaret eden Yorgancıoğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ndeki intihar olayı ve Müteahhitler Birliği’ne yapılan baskına değindi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde bir vatandaşın ölümüyle sonuçlanan olayın araştırılması için Araştırma Komitesi kurulması kararı aldıklarını belirtti.

Yorgancıoğlu, “Ülkede yaşanan huzursuzlukların son bulması, yaşan olayların faillerinin bulunup ortaya çıkarılması gerektiği inancımız toplumun vicdanını rahatlatma açısında da gereklidir” dedi.

ENGELLİLERİN ÖZEL SEKTÖRDEKİ İSTİHDAMI

Engellilerin özel sektöre istihdamını teşvik etmek için alınan bir diğer Bakanlar Kurulu kararına değinen Özkan Yorgancıoğlu, engellilere işsiz oldukları sürede verilen yardımın özel sektöre istihdam edilmeleri halinde tamamen kesilmeyeceğini; bu yardımın yüzde 30’unun verilmeye devam edileceğini söyledi.

ÜLKEDE 1 YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ KONUŞLANDIRILACAK

Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun, ülkedeki yangın tehlikelerine karşı önlem amacıyla 1 yangın söndürme helikopterinin ülkede konuşlandırılması için girişim başlatılması yönünde karar aldığını da açıkladı.

Bir soru üzerine Cyprus Airport Services’daki (CAS) son durum hakkında değerlendirmede bulunan Yorgancıoğlu, araştırmalarının devam ettiğini; hafta başında konuyla ilgili kendilerine sunulacak raporla gereğinin yapılması için çalışma başlatacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.