1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI
BAKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

Yorgancıoğlu, küçük esnafın sigorta borçları için karar üretildiğini açıkladı.

A+A-

YORGANCIOĞLU KÜÇÜK ESNAFIN SİGORTA BORÇLARI İÇİN KARAR ÜRETİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Yorgancıoğlu, küçük esnafın sigorta borçları için karar üretildiğini açıkladı.

Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basına yaptığı açıklamada, toplantıda birçok konunun değerlendirildiğini ifade etti. Yorgancıoğlu, toplantıda ilk olarak 4 belediyenin bütçelerinin onaylandığını kaydetti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yasasının daha önce geçirildiğini, bugün de bu yasanın hayat bulması için tüzüklerinin onaylandığını ifade eden Yorgancıoğlu, ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı’nın önümüzdeki günlerde yapılması için gelen önerinin de onaylandığını söyledi.

Yorgancıoğlu, Yedidalga bölgesinde yapılacak olan göletin içinde kalacak alanların istimlakine yönelik kararın alındığını dile getirerek, bunun yanı sıra zorunlu eğitim çağında bulunan çocukların ulaşım giderlerinde 2015 yılı itibariyle ihtiyaç duyulan kaynağın, bir sonraki yıl da düzenlenmesi koşuluyla ayrıldığını kaydetti.

Sosyal sigorta yükümlülüklerini yerine getirme konusunda zorluk çeken esnafa yardım konusunun da ele alındığını ifade eden Yorgancıoğlu, bu konuda izlenecek yöntemi şöyle açıkladı:

“Bu konuda zorlanan ve çalışan sayısı 5 ve 5’in altında olan küçük esnaflarımıza yüzde 9 faiz bedelini, Faiz Farkı Fonundan karşılayarak borçlanma, ama alınacak borcun doğrudan sigortaya esnafın borcu karşılığında yatırılması öngörülmektedir. Yani bankadan çıkacak para doğrudan sigortaya yatacaktır. Devlet bu borcun yüzde 9 faizini karşılayacak, esnafımız yüzde 3’ünü karşılayacaktır.”

Yorgancıoğlu, ülkedeki motor kazalarının ne kadar fazla can yaktığına işaret ederek, bu çerçevede Bakanlar Kurulu’nun, motor sürücülerinin eğitimiyle ilgili karar aldığını söyledi. Yorgancıoğlu, bunun için de bir kurs düzenlemek için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın getirdiği yönetmeliğin yürürlüğe konulduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu, Güvenlik Kuvvetlerinde Disiplin Suçu nedeniyle veya yapılan yanlışlar karşısında verilen cezaların Avrupa standartlarına düşürülerek uygulanmasını öngören “Güvenlik Kuvvetleri Disiplin Yasa Tasarısını” görüşerek onayladıklarını ve Meclis’e sevk ettiklerini belirtti.

Yorgancıoğlu ayrıca 2015 yılına yönelik ihtiyaç duyulan pulların basımıyla ilgili kararın da üretildiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.