1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLAR YUHALANDI
BAKANLAR YUHALANDI

BAKANLAR YUHALANDI

Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın terör örgütleri tarafından dün Paralimni’de düzenlenen motosikletli eylem sırasında Türkiye ve federal çözüm aleyhtarı sloganlar atıldı

A+A-

 

Güney Kıbrıs’taki terör ürgütü ELAM ile Yunanistan’ın terör örgütü Hrisi Avgi (Altın Şafak) tarafından organize edilen motosikletli eylemler dün doruk noktasına ulaştı. Önceki gün sınır kapılarını bir süreliğine kapatan eylemciler, dün de 1996 yılında Derinya’da meydana gelen sınır delme olaylarında hayatını kaybeden Tasos İsaak ve Solomos Solomu için Paralimni mezarlığında bir tören düzenledi.

Paralimni’deki mezarlıkta düzenlenen etkinlik sırasında ELAM ve Hrisi Avgi üyelerinin Rum bakanlara polisin gözü önünde  küfür ve hakaret edip, şişe fırlattıkları haber verildi.

Önceki gün sınır boyunca sürüş yapan motosikletliler, “Limnidi” (Yeşilırmak), “Astromerit” (Bostancı), “Agios Dometios” (Ay. Demet-Metehan), Ledra Palace ve Lokmacı barikatında sembolik kapatma eylemi yaptı. Eylem sırasında Türkiye aleyhtarı sloganlar atıldı.

Sınır kapılarında broşür dağıtan eylemciler, daha sonra EOKA lideri Grivas’ın mezarını ziyaret ederek, çelenk koydu.

Tören yarıda kesildi

İsaak ve Solomu için dün Paralimni mezarlığında düzenlenen anma etkinliğinde gerilimin tırmandığı haber verildi.

Rum haber kaynakları, etkinliğe katılan faşist ırkçı “ELAM” ve “Hrisi Avgi” (Altın Şafak) örgütleri mensuplarının, etkinliğe katılan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’e, siyasi parti temsilcilerine ve yerel yetkililere küfür ettiklerini bildirdi.

ELAM ve Hrisi Avgi mensuplarının, etkinliğe katılan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’e küfür etmelerinin dışında su şişesi de fırlattıkları, aynı zamanda “hainler, federasyoncular ve haydutlar” diye bağırdıkları da belirtildi.

Haberde, anma etkinliğinin yarıda kesildiği ifade edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.