1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BAKANLIĞI ASLA KABUL ETMEM"
"BAKANLIĞI ASLA KABUL ETMEM"

"BAKANLIĞI ASLA KABUL ETMEM"

Olası bakanlık pazarlığı ve isimler konuşulmaya devam ediyor...

A+A-

 

Kurultayda UBP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan ve CTP-UBP koalisyonuna UBP tabanının karşı olduğunu vurgulayan Lefkoşa milletvekili, eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, Bakan isimlerinin tartışıldığı şu günlerde olası bakanlık teklifini asla kabul etmeyeceğini, böyle bir talebi olmadığını söyledi. Tatar’a göre UBP, tek başına da iktidara gelebilirdi…

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP-BG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) koalisyonu netlik kazanırken olası bakanlık pazarlığı ve isimler konuşulmaya devam ediyor.

Konu hakkında CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, bakanların bayramdan önce resmi olarak belirleneceğini ifade ederken UBP kurultayında Genel Başkanlığa bir süre önce aday olduğunu açıklayan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs Postası’ın “size bakanlık teklif edilirse kabul eder misiniz?” şeklinde sorusunu net bir dille yanıtladı.

Tatar, “talebim yoktur ve kesinlikle kabul etmem” dedi.

“UBP, tek başına iktidara da gelebilirdi”

CTP-UBP koalisyonuna UBP tabanının karşı olduğunu, Parti Meclisinin yüzde yüz bir oranla parti tabanını yansıtmadığını vurgulayan Lefkoşa milletvekili, eski Maliye Bakanı Ersin Tatar şöyle konuştu; “Benim bakanlık talebim yoktur. Bakanlığı kabul etmem… Ayrıca partimiz tabanı bu koalisyona karşıdır, rahatsızdır. Ben Genel Başkanlık adaylığımı açıklarken bunun hesabını yaptım.

Evet, koalisyona ilişkin parti karar aldı ama parti meclisinde genel başkanının kaç kontenjanı var kaç kişi bakanlık bekler? Parti Meclisi yüzde yüz tabanı yansıtır diye bir şey yoktur. UBP iki yıldır muhalefet görevini yerine getirmiştir. Bundan sonraki süreçte CTP’nin bu yıpranmışlığı ile –ki Erhürman mecliste ‘insanların yüzüne bakmaya utanırız da demiştir- iyi bir muhalefet yapması gereken UBP, tek başına iktidara da gelebilirdi. Zaten 2009’da tek başına iktidarı yakalamıştır. Bazı arkadaşlar diyor ki UBP muhalefette kalırsa erir. Buna katılmıyorum. Örneği yakın geçmiştedir. 2003’te muhalefete düştük 2009’da ise tek başına iktidarı yakaladık…”

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.