1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''...BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN ONAYLANMASI GEREKMİYOR"
''...BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN ONAYLANMASI GEREKMİYOR"

''...BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN ONAYLANMASI GEREKMİYOR"

Belediyelere yapılan istihdamların, belediyelerin özerk yapıları gereği Bakanlık tarafından onaylanması gereken istihdamlar değil...

A+A-

 

“BELEDİYELERE YAPILAN İSTİHDAMLAR BELEDİYELERİN ÖZERK YAPILARI GEREĞİ BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN ONAYLANMASI GEREKEN İSTİHDAMLAR DEĞİLDİR”

“HER YIL DEVLET BÜTÇESİNDEN BELEDİYELERE AYRILAN KATKI PAYI, İLGİLİ BELEDİYENİN NÜFUS ORANLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK DAĞITILMAKTADIR”

İçişleri Bakanlığı, belediyelere yapılan istihdamların, belediyelerin özerk yapıları gereği Bakanlık tarafından onaylanması gereken istihdamlar olmadığını belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Vadili Belediyesi’nde çalışan 13 işçinin görevine son verilmesinde hükümetin sorumlu tutulmasıyla ilgili basında çıkan haberlere atıfta bulunularak, söz konusu personelin 2010-13 yılları arasında aynı Belediye Başkanı tarafından geçici istihdam edilmiş kişiler olduğu ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, bugün itibariyla Vadili Belediyesi’nin Bakanlığa yaptığı ve Bakanlıkça bekletilen herhangi bir talebi bulunmadığı da kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, Vadili Belediye Başkanı, Belediyede çalışan 13 işçinin görevine son verme gerekçesi olarak hükümetimizi sorumlu tutmakta, Belediyenin gelir getirici yatırımlarının hükümet tarafından engellendiği gerekçesiyle ekonomik çıkmaza girdiği, bu nedenle de geçici olan 13 işçiyi durdurmak zorunda kaldığı iddiasında bulunmaktadır.

Söz konusu personel 2010-13 yılları arasında yine aynı Belediye Başkanı tarafından geçici olarak istihdam edilmiş kişilerdir. Belediyelere yapılan istihdamlar Belediyelerin özerk yapıları gereği Bakanlığımız tarafından onaylanması gereken istihdamlar değildir.”

Her yıl devlet bütçesinden belediyelere ayrılan katkı payının, ilgili belediyenin nüfus oranları göz önünde bulundurularak dağıtıldığına işaret edilen açıklamada, Vadili Belediyesi’nin 2013 ve 2014 yıllarında aldığı devlet katkısı ve borçlarına mahsuben yapılan kesintileri ile TC Yardım Heyeti ile yapılan istişareler sonucu Vadili Belediyesi’ne Proje bazında yapılan katkıları gösteren tablo da yer aldı.

Bakanlık açıklamasında, bunlara ilaveten Vadili Belediyesi’nin talebi üzerine 12/02/2014 tarihli Borç Yönetim Komitesi kararı ve 05/03/2014 tarihli Bakanlar Kurulu onayıyla Mart ayında, Belediyenin 1.000.000 TL borçlanması için Bakanlar Kurulu’nca karar alındığı da belirtilerek, “Bugün itibari ile Vadili Belediyesi’nin Bakanlığımıza yapmış olduğu ve Bakanlığımızca bekletilen herhangi bir talebi bulunmamaktadır” denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.