1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLIK DEVREDE
BAKANLIK DEVREDE

BAKANLIK DEVREDE

Bakanlık devrede

A+A-

 

ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI: Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Türkiye’de eğitim gören öğrencilere çağrıda bulundu. Berova, “Kapatılan vakıf üniversitelerinde eğitim gören KKTC vatandaşı varsa bakanlığa veya Türkiye’deki eğitim ataşeliklerimize başvursunlar. Mağduriyetleri önlenecek” dedi

Duygu ALAN

Türkiye’de olağanüstü hal kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla tümü vakıf üniversitesi 15 üniversite kapatıldı.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de kapatılan üniversitelerde eğitim gören Kıbrıslı Türk öğrencilerin tespiti ve eğer bu üniversitelerde Kıbrıslı Türk öğrenci varsa akıbetlerinin ne olacağı konusunda harekete geçti

Berova: Mağdur olmayacaklar

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Havadis’e açıklamada bulunarak, konunun bakanlık gündeminde olduğunu belirtti.

Berova, bu bağlamda Türkiye’de olağanüstü hal kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte kapatılan 15 üniversitede eğitim gören Kıbrıslı Türk öğrenci varsa kesinlikle mağdur edilmeyeceklerini, bir şekilde bir çözüm bulunacağını ve öğrencilerin eğitimlerinden mahrum kalmayacaklarını kaydetti.

Berova, “Sayı ve verilerimiz YÖK’tedir. Pazartesi günü ilk iş olarak Türkiye’de kapatılan üniversitelerde Kıbrıslı T

“Bakanlığımıza ya da ataşeliklerimize başvursunlar”

Özdemir Berova, Türkiye’de kapatılan 15 üniversite eğitim gören Kıbrıslı Türk öğrenci varsa onların da eğer hala Türkiye’deler ise Türkiye’deki eğitim ataşeliklerine eğer yaz tatili münasebeti ile ülkedeler ise de bakanlığa başvuruda bulunmaları yönünde çağrı yaptı.

İşte kapatılan üniversiteler;

Altın Koza (İpek) Üniversitesi (ANKARA), Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa), Canik Başarı Üniversitesi (Samsun), Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır), Fatih Üniversitesi  (İstanbul), Melikşah Üniversitesi (Kayseri), Mevlana Üniversitesi (Konya), Şifa Üniversitesi (İzmir), Turgut Özal Üniversitesi (Ankara), Zirve Üniversitesi (Gaziantep), Kanuni Üniversitesi (Adana), İzmir Üniversitesi (İzmir), Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul), Gediz Üniversitesi (İzmir),Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul).

Türk öğrencilerin sayısına ilişkin YÖK’ten bilgi isteyeceğiz. Ancak sözü edilen bu üniversitelerde çok fazla öğrencimiz olmadığını biliyoruz” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.