1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKANLIKTA ŞOK OLDULAR
BAKANLIKTA ŞOK OLDULAR

BAKANLIKTA ŞOK OLDULAR

Anne duruma isyan etti;

A+A-

 

Burcu Akvan, Atatürk Meslek Lisesi’nde okuyan oğlu Celal Doğan’ın, kaydını yenilemediği için bakanlık tarafından başka okula gönderildiğini iddia etti

Başkent Lefkoşa’daki Atatürk Meslek Lisesi’nde eğitim gören 15 yaşındaki Celal Doğan’ın, kaydını yenilemediği ve kontenjanın dolduğu gerekçesiyle bakanlık tarafından kaydının Lefkoşa Türk Lisesi’ne alındığı iddia edildi.

Celal Doğan ve annesi Burcu Akvan, mağdur olduklarını ve eğitim haklarının ellerinden alındığını, gerekirse haklarının hukuki yollardan arayacaklarını söyledi.  

Celal Doğan’ın annesi Burcu Akvan, “Çocuğumu gerekirse bir yıl okula göndermem, ama yasal hakkımı ararım” diyerek duruma isyan etti.

Oğlunun Türkiye’de kampta olduğu için kaydını yenileyemediğini söyleyen anne Burcu Akvan, “Oğlumun eğitim hakkı elinden alınıyor. Onu okumak için teşvik edeceklerine, okuldan itiyorlar. Oğlum gıda bölümünü okumak istiyor. Lefkoşa Türk Lisesi’nde değil” dedi.

Arabacıoğlu’ndan yardım istedi
Yaşadıkları bazı ailevi sorunlar nedeniyle oğlunun olumsuz etkilendiğini ve geçen yıl sınıfta kaldığını belirten Burcu Akvan olayı, “Celal, 2014-2015 eğitim yılı kayıtlarının alınmaya başladığı Haziran ayı içerisinde futbol oynadığı takımı ile birlikte Türkiye’de kampa katıldı. Celal’in kampta olduğu Haziran ayında okul öğretmenleri arayarak  kayıt yenilemesi gerektiğini, aksi takdirde Celal’in okulda eğitim göremeyeceğini söylediler. Celal kamptan döndüğünde bilgi almak için bakanlığa gittiğimizde şok olduk. Bakanlıktaki görevli oğlumun kaydının Lefkoşa Türk Lisesi’ne alındığını belirtti.

Hiç kimsenin oğlumun hayallerini yıkmaya hakkı yok. Çocuk normal bir lise de değil, istediği bölümü okuyup devam etmek istiyor. Benim çocuğum o okulda okumak istemiyor” ifadeleriyle anlattı

Akvan, oğlunun okuluna geri dönebilmesi için Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu’na çağrıda bulundu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.