1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIMINDA GECİKİNCE, ÖLÜMÜNE YOL AÇTI!
BAKIMINDA GECİKİNCE, ÖLÜMÜNE YOL AÇTI!

BAKIMINDA GECİKİNCE, ÖLÜMÜNE YOL AÇTI!

Hastane skandalı... 3 yaşındaki Armağan, 3 saat bekletildikten sonra...

A+A-

 

İki Türk hastanın bakımında gecikince, ölümüne yol açtığı iddia edilen North Middlesex Hastanesi hakkında soruşturma.

Geçtiğimiz aylarda iki Türk hastanın kaldırıldığı Acil Serviste, gereken müdahale yapılmadığı için ölümüne yol açtığı iddia edilen North Middlesex Hastanesi hakkında soruşturma açılıyor.

Mail on Sunday gazetesinde yer alan Martyn Halle ve Stephen Adams imzalı haberde, Şubat ayında restoran sahibi Murat Alaboğaz, Nisan ayında ise 3 yaşındaki Armağan Denli’nin kaldırıldığı North Middlesex Hastanesi Acil Servisinde, saatlerce bekletildiği ve yanlış teşhis ile evlerine gönderilmeleri ardından hayatlarını kaybetmeleri gazeteye konu oldu.

2013 yılında Kuzey Londra’nın bir başka hastanesi Chase Farm Hospital’daki Acil Servisin kapatılması nedeniyle, acil hastaların geldiği North Middlesex Hastanesinin hasta yoğunluğuyla başa çıkamadığı öne sürüldü.

Nisan ayında, boyun tutulması, yüksek ateş ve vücudundaki kırmızı lekelerle anne babası Fatma ve Yücel Denli tarafından hastanenin acil servisine kaldırılan 3 yaşındaki Armağan, 3 saat bekletildikten sonra doktorlar tarafından görüldü. Ancak küçük çocuğun suçiçeği olabileceği söylenerek, evine gönderildi. Beş saat sonra Armağan’ın durumu kötüleşince bu kez talihsiz çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Armağan 18 Nisan günü menenjitten hayatını kaybetti.

Armağan Denli’nin ölümü ardından hastane önünde büyük protesto gösteri yapan Denli ailesinin yakınları, olayda hastanenin ihmali olduğunu belirterek, soruşturma açılmasını talep ettiler. Binlerce kişinin yer aldığı protesto gösterisi, BBC’ye de haber oldu.

Şubat ayında ise restoran sahibi olan 30 yaşındaki Murat Alaboğaz, şiddetli karın ağrısıyla aynı hastaneye kaldırıldı. Burada ağrı kesicilerle evine gönderilen Alaboğaz, birkaç gün sonra çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Doktorların, Alaboğaz’ın pankreas yetmezliğini fark etmediği anlaşıldı.
North Middleses Hastanesi NHS Trust başkanı Julie Lowe, haklarındaki bu iddiaları hastane olarak incelemeye aldıklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.