1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAKIN BU KIZA NOLDU?
BAKIN BU KIZA NOLDU?

BAKIN BU KIZA NOLDU?

Polisi öpmüştü...

A+A-

İtalya'nın Torino kentinde geçen ay hızlı tren hattına karşı çıkan protestolarda polisi kaskından öpen bir kadın eylemci 'cinsel şiddet ve kamu yetkilisine hakaretten' gözaltına alındı.

Polis Memurları Sendikası (Coisp) Genel Sekreteri Franco Maccari, 16 Kasım'daki eylemde polisi kaskının vizöründen (camı) öpen 20 yaşındaki Nina De Chiffre hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. “Bunun tersi olsaydı, yani bir polis eylemci bir kadını öpseydi 3. Dünya Savaşı çıkardı” diyen Maccari, gerekçesini “Bu eylemlerden sıkıldık. Protesto kutsal bir iştir ama yasal sınırlar aşılırsa esneklik gösteremeyiz” sözleriyle açıkladı. 

Öte yandan De Chiffre “Polisle dalga geçmek istemiştim. Sanırım başarılı da olduk” dedi. De Chiffre, geçen ay La Repubblica’ya demecinde de “Temmuzda Piza’da bir kadın polisler tarafından dövüldü. Amacım polislere bunu hatırlatmaktı” ifadelerini kullanmıştı.

Olayın diğer aktörü olan polis memuru Salvatore Piccione ise daha sakin bir değerlendirme yaptı: “Üniformam üzerimdeyken polis kurumunu temsil ediyorum demektir. Kışkırtmalara kulak tıkamam lazım. Önemli olan o eylemin sorun yaşanmadan sona ermiş olması.

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.