1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIN ELİN OĞLU BAŞKA ŞEYLERİ UNUTMUYOR. TÜRKLER...
BAKIN ELİN OĞLU BAŞKA ŞEYLERİ UNUTMUYOR. TÜRKLER...

BAKIN ELİN OĞLU BAŞKA ŞEYLERİ UNUTMUYOR. TÜRKLER...

Aynı şey sizin için de geçerli. KKTC varsa

A+A-

"BU SENE BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NIN 100. YILDÖNÜMÜ. BU SAVAŞ, MİLLETİMİZİN KADERİYLE İLGİLİDİR. TOPRAK KAYBETTİK, İMPARATORLUK KAYBETTİK, SONUNDA BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VERMEK ZORUNDA KALDIK. BAKIYORUM, YILIN ÜÇ AYI GEÇTİ, KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL"

"BAKIN ELİN OĞLU BAŞKA ŞEYLERİ UNUTMUYOR. TÜRKLER SANKİ BİR IRKA SOYKIRIM YAPMIŞ GİBİ TÜM DÜNYAYI AYAĞA KALDIRMAYA VE TÜRK MİLLETİNİ KARALAMAYA ÇALIŞIYOR"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, son yüzyılın en çok acı çeken milletlerinden biri olduklarını belirterek, "Bu sene Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümü. Bu savaş, milletimizin kaderiyle ilgilidir. Toprak kaybettik, imparatorluk kaybettik, sonunda bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda kaldık. Bakıyorum, yılın üç ayı geçti, kimsenin umurunda değil" dedi.

Çiçek, Şehitler Haftası dolayısıyla KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ile KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, "Bugün neye sahipsek şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Hepsini bir kez daha saygıyla, rahmetle, şükranla anıyoruz" dedi.

Kıbrıs konusunun dünyada son 50 yılda çözülememiş en önemli ihtilaflardan olduğunu belirten Çiçek, müzakerelerden Kıbrıs Türkü'nün hukukunun korunarak, olumlu sonuç çıkmasını ümit ettiğini söyledi. Cemil Çiçek, "Orada iki eşit toplum var, iki ayrı devlet var. Türkler azınlık değil, asli unsurdur. Bütün hukuku korunmak suretiyle barışa ulaşılabilecekse biz bunu arzu ederiz, ulaşılamayacaksa ilanihaye böyle sürmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Bütün meselenin Kıbrıs Türkü'nün barış ve huzur içinde refahı artmış olarak, varlığını sürdürmesi olduğunun altını çizen Çiçek, Kıbrıs'ın Türkiye'nin milli politikası olduğunu söyledi. Çiçek, Türkiye'nin iktidarda hangi parti olursa olsun KKTC'nin yanında olduğunu vurgulayarak, uluslararası platformlarda ikili temaslarda KKTC'nin gündeme getirildiğini ifade etti.

Türkiye'den KKTC'ye bu yıl su taşınmaya başlanacağını anımsatan Çiçek, "Dostlarımızdan, kardeşlerimizden beklentimiz iç sorunlarını birlik içinde çözmeleri, yapısal, yasal, kurumsal reformları bir an evvel yaparak, önümüzdeki zaman dilimini iyi değerlendirmeleridir" dedi.

"ET VE TIRNAK GİBİYİZ"

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan da 1955'ten 19 Temmuz 1974'e kadar büyük mezalim çektiklerini ifade etti.

Kıbrıs Türkleri'nin 20 Temmuz 1974 sabahı Türk silahlı Kuvvetleri ve mücahitler sayesinde özgürlüğüne kavuştuğunu dile getiren Ersan, "Türkiye'ye ne kadar şükran duysak azdır. Biz anavatanımız Türkiye ile et ve tırnak gibiyiz. Size olan bağlılığımız sonsuzdur ve ölünceye kadar bağlı kalacağız. Allah bizi anavatanımız Türkiye'den mahrum etmesin" dedi.

Çiçek, çekilen acıları tarihi okuyanların ve yaşayanların bildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bir toplum, bir millet acılarını hatırlamazsa, sevinçlerini paylaşmazsa çok şey kaybeder. Türkiyeliler olarak bu konuda ihmallerimiz var. İki sene önce Balkan Savaşları'nın 100. yılıydı. Son yüzyılın en çok acı çeken milletlerinden birisiyiz. Yüzbinlerce, milyonlarca insan Balkanlar'dan, yerinden, yurdundan edildi, bir kısmı yollarda öldü, bir kısmı oradaki savaşlarda öldü, bugünkü Türkiye'ye geldiler. Bu acıların 100. yılı doğru dürüst hatırlanmadı. Halbuki geriye dönük yara kaşımak için değil, anavatan Türkiye'nin kıymetini bilelim.

Baba mirası yer gibi bu devleti, vatanı sanki şuursuzca sağından, solundan çekiştiriyoruz. Balkan Savaşları'nın 100. yılını sorsanız ne üniversitelerimizde doğru dürüst toplantı oldu ne gazetelerde doğru dürüst haber çıktı ne televizyonlarda tartışma oldu. Ama bakın elin oğlu başka şeyleri unutmuyor. Türkler sanki bir ırka soykırım yapmış gibi tüm dünyayı ayağa kaldırmaya ve Türk milletini karalamaya çalışıyor.

Bu sene Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıldönümü. Mart ayına geldik, şu ana kadar doğru dürüst iki yazı çıkmadı. Bu savaş, milletimizin kaderiyle ilgilidir. Toprak kaybettik, imparatorluk kaybettik, sonunda bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda kaldık. Bakıyorum, yılın üç ayı geçti, kimsenin umurunda değil. Birçok güncel magazin konularıyla ilgili yazılıyor çiziliyor. Bir sürü gerekli gereksiz tartışmaları gece yarısına kadar yapıyoruz, 1914, aradan geçen 100 yıl ne ifade ediyor, bununla ilgili toplumsal bilinç oluşturulamıyor.

Aynı şey sizin için de geçerli. KKTC varsa, orada tutunabildiğimiz coğrafya varsa kolay olmamıştır. Birilerinin canı, kanı pahasına... Yeni neslin bunu iyi bilmesi lazım. O günler iyi bilinmeli ki KKTC'nin ne kadar önemli olduğunu iyi farketmesi lazım ki biz orada güçlü olalım, ayağımız yere sağlam bassın. Maalesef toplumsal hafıza zafiyetimiz var."

Çiçek, daha sonra Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabul, basının görüntü almasının ardından kapalı gerçekleşti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.