1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIN HAYATA NASIL TUTUNDU!
BAKIN HAYATA NASIL TUTUNDU!

BAKIN HAYATA NASIL TUTUNDU!

24 haftalıkken 54 gram doğan bebek

A+A-

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da doktorlar, henüz 24 haftalıkken 54 gram doğan bebek Emily Cressey’i hayatta tutmak amacıyla buzdolabı poşetine sararak anne rahmi ortamını oluşturdu.

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da henüz 24 haftalıkken dünyaya gelen Emily Cressey, buzdolabı poşetine sarılarak kuvözde tedavi altına alındı.

Doktorlar erken doğum sebebiyle vücudu tamamen gelişemeyen bebeği poşete sararak anne karnına benzer koşullarda ortam oluşturmayı başardıklarını ifade etti. Bu sayede yapay şekilde bakılan bebeğin, vücut gelişimini tamamlamayı başardığı açıklandı. Bu kadar erken doğum olan bir bebeğin hayatta kalmasının çok zor olduğunu belirten doktorlar, küçük Emily’nin yakında taburcu olabileceğini kaydettiler.

2kg.jpg

Emily’nin annesi Claire Cressey yaptığı açıklamada, “Çok istediğimiz dördüncü çocuğumuzun normal şartlarda 16 Haziran’da doğmasını bekliyorduk. Ama onun başka planları varmış. 23 Şubat’ta doğum sancılarım başladığında şok yaşadım. 24 haftalıktan önce doğan çocukların ‘yaşamın kıyısında’ olduklarını biliyordum. O sadece 54 gram doğdu. Doğar doğmaz doktorlar onu buzdolabı poşetine koyarak vücut ısısı sağlamayı başardılar” dedi.

Şuanda 3 aylık olan bebeğin 54 gramdan 2 kiloya çıktığı ve sağlığının yerinde olduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum