1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. BAKIN KADINLARIN NEDEN BAŞI AĞRIYOR!
BAKIN KADINLARIN NEDEN BAŞI AĞRIYOR!

BAKIN KADINLARIN NEDEN BAŞI AĞRIYOR!

BAKIN KADINLARIN NEDEN BAŞI AĞRIYOR!

A+A-

"Başım ağrıyor" sendromu, pek çok çiftin yaşadığı ortak cinsel sorun. ABD'li sosyolog ve seksolog Dr. Pepper Schwartz, kadınların cinsel isteksizliğe kapılmasının ardındaki nedenleri sıralıyor. Birazdan okuyacağınız bilgiler, hem kadınlar hem de erkekleri ilgilendiriyor!

İşte "Başım ağrıyor" sendromunun 5 nedeni...

Bastırılmış öfke

Dr. Schwartz,cinsel isteksizliğin arkasında yatanların başında bastırılmış öfkenin geldiğini söylüyor. Schwartz'a göre bir kadın sadece kendisine ev işlerinde yardım edilmediği ya da ilgisiz bırakıldığını hissettiği zamanlarda bile cinsel olarak soğukluk yaşıyor. Burada yapılması gereken öfkenin nedeninin bulmak, konuşmak ve çözmek. Yani özetle iletişim kurmak.

Yoğun iş temposu

Kadınlardaki cinsel isteksizliğin en önemli nedenlerinden biri de aşırı yorgunluk. Ev kadını ya da beyaz yakalı olmasının bir önemi yok. Bir kadın eğer yatağa yattığında seksten başka şeyleri daha fazla düşünüyorsa, o zaman seksi ne yapmaya ne de düşünmeye fırsatı kalmıyordur. Çözüm ise işleri sürekli beynin içerisinde organize etme kısır döngüsünü bırakmak ya da çözülemeyen işler konusunda yardım istemek. Skes olsa da, olmasa da o işler yapılacak. Biraz keyif yapıp zihni boşaltmak, sorunları çözmeyi de kolaylaştırır belki.

Aşırı mükemmeliyetçilik

Araştırmaya göre karakterinde gerektiğinden fazla mükemmeliyetçilik olan insanlar ilişkilerinde daha mutsuz kişiler oluyorlar. Bunun sebebi ise partnerlerinin tahrik edici özelliklerine odaklanmak yerine daha çok ilişkide eksikliklere odaklanmaları. Psikolog Elizabeth Lombardo, "Hayatın içerisinde mükemmel diye bir kavramı bulmak olanaksız" diyor. "Çünkü mükemmel olan şey hayatın içerisindeki bir detay değil, aslında hayatın kedisi." Eğer eleştirel bir gözla bakarsanız ortam, zaman veya karşınızdaki kişi asla mükemmel olmayacak. Onların mükemmel olmasını sağlayacak tek şey siz ve sizin düşünceleriniz.

Maddi sıkıntılar

Dr. Pepper Schwartz, maddi sıkıntılar çeken çiftlerin daha az ve verimsiz bir seks hayatına sahip olduklarını söylüyor. "Endişeler, insanın libidosunu yukarıya çekecek gerekli hormonları salgılamasını engeller. Bu da sekse giden yolları tıkar". Endişelerinizin neler olduğunu keşfetmekle işe başlayabilirsiniz. Örneğin, birkaç hafta önce evinize hırsız girmiş olması, yakın zamanda bir yakınınızın vefat etmiş olması ya da daha karmaşık, çocukluktan getirdiğiniz bir fobi gerçek sebep olabilir. Burada endişenin kaynağını bulmak, çözmenin ilk adımı.

Gerçek baş ağrısı

Dr. Schwartz'a göre baş ağrısı bazen bir bahane değil, cinsel isteksizliğin temel sebebi olabiliyor. Ağrı ve acı çeken kadınlar, tahrik olmak için gereken hormonları tam anlamıyla salgılayabilecek bir odaklanma yaşayamıyor. Burada Schwartz'ın ironik bir önerisi var. "Başınız ağrıdığında seks yapmak ağrılarınızı dindirebilir. Çünkü seks, ağrı ve acıyı azaltacak serotonin, endorfin ve oksitosin hormonları salgılamanıza yardımcı oluyor.

Cosmopolitan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.