1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIN O KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ!
BAKIN O KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ!

BAKIN O KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ!

BAKIN O KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ!

A+A-

Haspolat’taki mozaik fabrikasında çalışan 42 yaşındaki Mehmet Çirkin, iş kazasında hayatını yitirdi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden yaklaşık bir yıl önce ekmek parasını kazanmak Kuzey Kıbrıs’a gelen 42 yaşındaki Mehmet Çirkin, dün saat 14.00 sıralarında Haspolat Levent Mozaik fabrikasında geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetti.
Kuzey Kıbrıs’a, 5 Şubat 2014 tarihinde giriş yapan 42 yaşındaki Mehmet Çirkin’in dünkü iş kazasında hayatını kaybetmesi Türkiye’deki ailesi ve iş arkadaşlarını yasa boğdu.
Aynı işyerinde daha öncede iki iş kazası geçirdiği iddia edilen Mehmet Çirkin’in üçüncü de yaşama veda ettiği söylendi.

 

Daha önce de ayağı kırılmış...
Diyalog muhabirinin edindiği bilgiye göre Çirkin, geçtiğimiz aylarda yine başka bir iş makinesini kullanırken ayağını kırmış ve iki ay rapor kullanmıştı. İyileşmesinin ardından iş başı yapan Mehmet Çirkin yapılan görev değişikliği nedeniyle Parke Makinesini kullanmaya başladı. Parke Makesini kullanırken dün bir anlık daldınlığı hayatına mal oldu. 

 

Olay nasıl oldu?
Görgü tanıklarının ifadesine göre, yaklaşık 60 cm kalınlığında dolgu çelik demirlerin kafasına çarması sonucu yere yığılan Mehmet Çelik’in ağzından ve burnundan kan geldi. Gördükleri manzara karşısında büyük şok yaşadıklarını ve Mehmet’i kurtarmak için hemen ambulans çağırdıklarını söyleyen çalışma arkadaşları, “Ambulans geldi. Mehmet’i ağır yaralı vaziyette ambulansa bindirdik. Fakat Haspolat Çemberine varmadan arkadaşımız hayatını kaybetmiş. Acımız büyük. Allah Türkiye’deki ailesine sabır versin” diyerek anlattı.

 

“Eşini bir ay önce memlekete gönderdi”
Mehmet Çirkin’in bir arakadaşı ise onun hakkında, “Mehmet dünyalar iyisi birisiydi. Kimseye bir zararı yoktu. Yaklaşık bir yıldır beraber çalışıyorduk. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden eşiyle birlikte gelmişti Kıbrıs’a. Ekonomik şartlar umduğu gibi olmayınca eşini bir ay önce memleketine gönderdi. Kendisi de biraz para biriktirdikten sonra memelekete döneceğini söyküyordu ama olmadı. Ecel onu aramızdan aldı. Daha önce de iki defa iş kazası geçirmişti. Sonuncusunu hayatıyla ödedi” dedi.

 

Hatay’da defnedilecek
Büyük üzüntü yaratan olayın ardından başlatılan polis soruşturması sürüyor. Talihsiz iş kazasında hayatını kaybeden Mehmet Çirkin’in naaşının bugün memleketi Hatay’a gönderileceği öğrenildi.


 

Komünist Emek Hareketi: Hesabını soracağız! 
 Öte yandan Haspolat Sanayi Bölgesi`nde Levent Mozaik Fabrikası`nda gerçekleşen kaza ile ilgili Komünist Emek Hareketi bir basın açıklaması yayınladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Haspolat Sanayi Bölgesi`nde Levent Mozaik Fabrikası`nda gerçekleşen kazada 42 yaşındaki  Mehmet Çirkin isimli işçimiz patron devletinin bir kez daha kurbanı oldu.
Coğrafyasında yaşadığımız develette bir kez daha  açıkça görüyoruz ki insan hayatına değer verilmemekte iş güvencesi ve denetimi halen daha yapılmamaktadır.  Dahası devlet; iş güvenliği ve denetimi olmayan şirketlerin yanında olup güvencesiz koşullarda işçilerimizin çalıştırmasına göz yummaktadır!
Ülkemizde daha önce yaşanan iş cinayetlerinde de belirttiğimiz gibi;   hayatını kaybeden işçi kardeşimizin katili yaşadığımız devlet ve bu devletten beslenen işletme sahibidir.
Bozuk düzenden kurtuluşun tek yolu biz emekçilerin omuz omuza vereceği kurtuluş mücadelesi ile sağlanacaktır. İş cinayetlerinde yitirdiğimiz tüm işçilerimizin, emekçilerimizin hesabı sorulacaktır!
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.