1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI ÇEVRE BİLİNCİ KONUSUNDA GİRİŞİMLER YAPACAK
BAKIRCI ÇEVRE BİLİNCİ KONUSUNDA GİRİŞİMLER YAPACAK

BAKIRCI ÇEVRE BİLİNCİ KONUSUNDA GİRİŞİMLER YAPACAK

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevre ile ilgili bilinçlendirmenin yeterli yapılamadığına işaret ederek, görev süresince özellikle çevre bilincini geliştirme konusunda girişimler yapacağını söyledi.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevre ile ilgili bilinçlendirmenin yeterli yapılamadığına işaret ederek, görev süresince  özellikle çevre bilincini geliştirme konusunda girişimler yapacağını söyledi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre,  Bakan Bakırcı, katıldığı bir televizyon programında çevre ile ilgili ülkede pek çok sorun bulunduğunu, hava kirliliği başta olmak üzere, çöp ve benzeri sorunların bugün hala ülke gündeminde yer aldığını söyledi.

Çevre ile ilgili bilinçlendirmenin bugüne kadar yeterli derecede yapılamadığını kaydeden Bakırcı, Bakanlık görevi boyunca özellikle bu konuda girişimler yapacaklarını belirtti.

Bilinçlenmedeki problemin özellikle çöp konusunda yaşandığını ifade eden Bakırcı, çöp adına kişi kurum ya da kuruluşların bireysel olarak sorunlarını çözerken, toplumsal olarak verilen zararı hesaplamadıklarını söyledi.

Bakırcı, çevre ile ilgili yasanın pek çok eksikliği olduğunu belirterek, göreve gelir gelmez yasa ve tüzükleri incelediklerini ve günün koşullarına uyum sağlayabilmesi adına gerekli değişikliklerin yapılması için girişim başlatacaklarını belirtti.

Çevreyi bütünlüklü başlıklarla ele almak gerektiğini kaydeden Bakırcı, çünkü insan, hayvan ve doğanın sürekli birbiri ile etkileşim halinde olduğunu, bu nedenle bir tarafı korurken diğer tarafa zarar verici bir adım atmak istemediklerini belirterek “Bu dengeyi her zaman sağlamak istiyoruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.