1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI: “ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZAİ YAPTIRIMLAR TİTİZLİKLE UYGULANACAK”
BAKIRCI: “ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZAİ YAPTIRIMLAR TİTİZLİKLE UYGULANACAK”

BAKIRCI: “ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZAİ YAPTIRIMLAR TİTİZLİKLE UYGULANACAK”

“çevreye atılan her çöp ceza olarak geri dönecek”

A+A-

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI HAMİT BAKIRCI, ÇEVRE PLATFORMU’NU ZİYARET ETTİ

BAKIRCI: “ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZA YAPTIRIMLAR TİTİZLİKLE UYGULANACAK”

“ÇEVRE KİRLİLİĞİ 123 HATTINA BİLDİRİLSİN”

KTTB BAŞKANI BESİM: “ÖNEMLİ OLAN TEMZİLENEN YERLER TEKRAR KİRLENMESİN” 

 Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevreyi kirletenlere cezai yaptırımların artık daha titizlikle uygulanacağını,  “çevreye atılan her çöp ceza olarak geri dönecek” dedi.

Toplumda duyarlılık oluşması açısından cezai yöntemlerin önemine dikkat çeken Bakırcı, 5 Haziran Perşembe günü yapılacak “Hade Temizleyelim” etkinliğine destek verdiklerini, fakat temizlenen yerlerin daha sonra kirletilmemesi gerektiğini kaydetti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı bugün Tabipler Birliği’nde Çevre Platformu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Bakırcı, cezai yöntemler çok fazla onaylanmasa da  çevrenin sadece bir gün değil 365 gün temiz kalması amacıyla kirletenlere ceza uygulanmasının titizlikle uygulanacağını belitti.

Çevre Platformu’nun bu süreçte göstermiş olduğu çabaların önemine de dikkat çeken Bakırcı, çevre temizliği bilincinin uygulanacak eğitimle uzun vadeye yayılmasının önemli olduğunu kaydetti.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ 123 HATTINA BİLDİRİLSİN

Bakırcı ayrıca, çevre kirliliğine sebebiyet verilmesi halinde Çevre Dairesi’nin, 123 hattının aranarak bildirilmesi gerektiğini söyledi.   

BESİM

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim de,  Çevre Platformu olarak tüm dünyada kabul gören temizlik kampanyasının KKTC’de de yapılması için ciddi bir şeklide 2 aydan beridir çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, temizlenen bölgelerin tekrar kirlenmemesinin  önemini anlattı.

“Let’s Do İt” kampanyasına bir çok gönüllünün katılmasından duydukları memnuniyeti de dile getiren Besim, ayrıca Bakan Bakırcı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

BEKTAŞ

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş, 5 Haziran Perşembe günü  yapılacak “Hade Temizleyelim”  etkinliği konusunda  çok yoğun çalıştıklarını dile getirerek, Belediyelere temizlik yönünden baskı uygulanması ve gerekli finansın da ayrılması gerektiğini kaydetti.

Çevreyi kirletenlere ceza uygulanmasının önemine de dikkat çeken Bektaş, Perşembe günü yapılacak temizlik kampanyasının ardından temizlenen bölgelerin temiz kalması için gerekli uygulamaların yapılması gerektiğini belirtti.

SAHİR

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir de, ilk kez organize edilen “Let’s Do İt” kampanyası dolayısıyla çok önemli işler yapıldığını dile getirerek, sivil toplum,  devletin ve halkın desteğiyle kampanyanın güzel sonuçlar vereceğini kaydetti.

Sahir ayrıca, kirletmeyi ve kirlenmeyi durdurmak gerektiğini söyledi.

KOCAİSMAİL

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ise, çevreyi kirletenlere verilecek ceza konusuna dikkat çekerek, “Umarım sigaraya kesilen cezalar gibi olmaz, cezai sitem uygulanır” dedi. 

Kanser hastalığına yakalanmanın çevresel faktörler açısından önemli olduğuna da değinen Kocaismail, “Kıbrıs’ın en temiz günlerini hatırlıyorum. Arzum yine temiz bir Kıbrıs’tır” dedi.

KARAMANOĞLU

Çekova’dan Abdülkerim Karamanoğlu da, çevre temizliğinin sağlık açısından önemine dikkat çekerek çevre kirliliğinin bir günde veya bir ayda çözülecek bir sorun olmadığını kaydetti.

Bazı avcıların yarattığı çevre kirliliğine de değinen Karamanoğlu, molozların çevreye atılmasının engellenmesi gerektiğini, kalecikteki pisliğin daha tam temizlenmediği  ve sis kirliliği konusunda da polise daha fazla yetki verilmesi gerektiğini belirtti.

ÇOBANOĞLU

Çevre Mühendisleri Odası’ndan Yasemin Çobanoğlu ise, kampanyanın çevre temizliği konusunda ilk adım olacağına dikkat çekerek, çöplerin azaltılarak ayrılmasının öğrenilmesi gerektiğini kaydetti.

Çöplerin topluca bazı bölgelere atılıp yakıldığının bilindiğine de söyleyen Çobanoğlu, bunun toplum sağlığını etkilediğini söyleyerek, bundan sonra atılacak adımların ise daha düzenli olması gerektiğini belirtti.

MERT

ODTÜ KKTC İdari İşler Müdürü Ecevit Mert de, kampanyada birçok kesimin görev almasının önemine dikkat çekerek, yapılan temizliğin sürekliliğinin olması halinde sorunların çözüleceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.