1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI DEĞERLENDİRDİ
BAKIRCI DEĞERLENDİRDİ

BAKIRCI DEĞERLENDİRDİ

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevrenin herkesin olduğunu, insanların yaşam ortamlarını düzenlerken mümkün olduğu kadar hassas olmaları gerektiğini belirtti.

A+A-

BAKIRCI: “ÇEVRE HERKESİN, YAŞAM ORTAMLARI DÜZENLENİRKEN HASSAS OLUNMALI”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevrenin herkesin olduğunu, insanların yaşam ortamlarını düzenlerken mümkün olduğu kadar hassas olmaları gerektiğini belirtti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, katıldığı bir televizyon programında Bakanlığının çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Siyasete girmenin kendisi için bir sorumluk olduğunu belirten Bakırcı, toplumun her ferdinin bir şeylerden şikayetçi olduğunu gördüklerini söyledi ve “Siyasetin toplum için değil siyaset için yapıldığını gördüm ve ben de bunu değiştirmek için faydam olabileceği düşüncesiyle yola çıktım” dedi.

Karpaz’da eşeklerle ilgili sorunun devam ettiğini söyleyen Bakırcı, hem koruma altında olması gereken eşeklerin hem de bölgede insanların zarar gördüğünü söyledi. Bakırcı bölgede eşeklerden kaynaklanan trafik kazaların da yaşandığını hatırlattı.

Bakırcı, bölgede bulunan eşeklerin korunması konusunda hassasiyetleri olduğunu da ifade ederek, eşeklerin bölgede oluşturulabilecek bir milli park içerisinde yaşamlarına devam etmesinin en sağlıklı çözüm olacağını dile getirdi.

Programda avla ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Bakırcı “Av mademki bu ülkede var, önemli olan bunun doğru çerçevede sürdürülmesini sağlamaktır” dedi ve doğayı ve hayvanları nasıl korunabileceğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakırcı, AKSA yetkilileriyle yaptığı  görüşmelerde 1 ay içerisinde filtrenin takılacağını öğrendiğini  de söyledi ve baca filtre sisteminin devreye girip girmediğini kontrol edeceklerini, eğer filtre sistemi devreye girerse teşekkür edeceklerini, ancak filtre takılmazsa o zaman bu işin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

Bakırcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle yasada öngörülen ceza kesilecek. Ama bu iş ceza ile bitmiyor. Bir şekilde bu işin sonunda bu baca filtresini yasa gücüyle yaptıracak bir kanun olmalı. Yani bu tesisin baca filtresi olmadan çalışmasını engelleyecek bir kanun gücü olmalı sonuçta. Bu yasa da meclisin elinde ve yeni bir yasa düzenlemesinin hazırlanarak bu sorunu halletme yoluna gidilmeli. Yani baca filtresi takılmazsa bunun cezası şu kadar ben bu cezayı öder 20 milyon tutarında filtreyi istersem takmam keyfiyeti olmayacak. İnsanımızın sağlığı için bu işi çözecek yasayı çıkarmak için uğraşacağız.”

Bakırcı Teknecik’te de aynı sorunun  yaşandığını hatırlatarak, Teknecik’e böyle bir filtre sisteminin takılmasının teknik olarak şu an mümkün olmadığını, başka bir yöntem bulunması konusunda çalışma yapacaklarını söyledi.

Gazimağusa Limanı’nda  dökme yük ile oluşan çevre kirliliği konusunda Cuma günü bakanlık yetkilileri, sivil toplum örgütleri ve bölgede faaliyet gösteren şirket temsilcileri ile bir toplantı yapacaklarını da vurgulayan Bakırcı, çözüm önerilerini masaya yatıracaklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.