1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI: ‘‘GEREKEN İŞLEM YAPILACAK’’
BAKIRCI: ‘‘GEREKEN İŞLEM YAPILACAK’’

BAKIRCI: ‘‘GEREKEN İŞLEM YAPILACAK’’

Bayındırılık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Gazimağusa’da bulunan Serbest Liman’da incelemelerde bulundu.

A+A-

Bayındırılık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Gazimağusa’da bulunan Serbest Liman’da incelemelerde bulundu.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, iki bakanın incelemeleri sırasında Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Gazimağusa Milletvekilleri Fikri Ataoğlu ve Hakan Dinçyürek ile Serbest Liman Müdürü Hasan Curcioğlu’nun yanısıra Çevre Dairesi’nin Gazimağusa Şubesinden yetkililer hazır bulundu.
 
Kaşif ve Bakırcı ile beraberindekiler ilk olarak dün Cumhuriyet Meclisi oturumundaki konuşmalarda da gündeme gelen Serbest Liman içerisinde atıklar olduğu iddia edilen bölgeyi inceledi.

BAKIRCI

İncelemeler sırasında açıklama yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Gazimağusa’nın en büyük sıkıntılarından birinin limandaki çevre sorunu olduğunu belirterek, bölgede köklü bir çözüm adına dökme yük işlemlerinin  liman dışında  bir bölgeye taşınması gerektiğini ancak bunun zaman alacak bir olay olduğunu belirtti.

Dün mecliste yapılan konuşmalarda eleştirilen maddeleri incelediklerini söyleyen Bakırcı, meclisteki konuşmalarda bahsedildiği gibi maddenin katı değil sıvı olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Bakırcı şöyle konuştu:

“Burada bulunan maddeyi ineceledik. Atık bir madde ise gereken işlem yapılacak. Ama sanayi ürünü olarak kullanılan bir maddeyse incelememizi yapacağız. Bölgede yer alan hurdalar için de gerekli girişimler başlatılmıştır.”

Bakan Bakırcı, liman içerisinde dökme işlemi gerçekleştiren bazı firmaların aldıkları önlemleri de yerinde incelediklerini belirterek, konuya duyarlılık gösteren firmalara teşekkür etti ve önlem almayan firmalar için de gerekli yaptırımların yapılacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.