1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI: “KALECİK’TEKİ KİRLİLİĞİN BOYUTU RAPORLARDAN SONRA BELLİ OLACAK”
BAKIRCI: “KALECİK’TEKİ KİRLİLİĞİN BOYUTU RAPORLARDAN SONRA BELLİ OLACAK”

BAKIRCI: “KALECİK’TEKİ KİRLİLİĞİN BOYUTU RAPORLARDAN SONRA BELLİ OLACAK”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kalecik’te deniz sahilinde petrol sızıntısı nedeniyle oluşan kirlilikle ilgili çalışmaların tam olarak bittiğini söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kalecik’te deniz sahilinde petrol sızıntısı nedeniyle oluşan kirlilikle ilgili çalışmaların tam olarak bittiğini söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Bakırcı, deniz içindeki kirliliğin boyutunu tespit amacıyla  Girne Amerikan Üniversitesi ekibinin araştırma yapmakta olduğunu belirterek, “Bize verilen bilgi görüntü olarak kötü bir durum olmadığıdır. Ancak önemli olan deniz dibinden alınan numunelerin incelenmesidir. Bu raporları bekliyoruz. Ona göre hareket edeceğiz" dedi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Hamit Bakırcı, katıldığı bir televizyon programında çevreyle ilgili açıklamalarda bulundu.

TAŞ OCAĞI SAYISI FAZLA

Ülkede 50'ye yakın taş ocağı bulunduğunu ve bunların 16'sının aktif halde olduğunu söyleyen Bakırcı, bu rakamın ülke şartlarına göre fazla olduğunun söyledi.

Yakın bir zamanda taş ocağı işletmecileri ile biraraya gelerek çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunacaklarını belirten Bakırcı, doğa tahribatı olarak geri dönüşümü mümkün olmayan tek bölgenin 1970’li yıllardan beri bilimsel yöntemler kullanılmadan taş üretimi yapılan  Karayolları’nın taş ocağı olduğunu söyledi.

CMC TESİSLERİ

CMC tesislerine de değinen  Bakırcı, tesislerin sorumluluğunu elinde bulunduran firmayla yapılan sözleşmenin incelemede olduğunu söyledi.

Bakırcı, çevreyle ilgili sürekli denetimlerin yapıldığını, ancak Çevre Koruma Dairesi’nin  yeterli personeli bulunmadığını söyleyerek vatandaşın da bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

MEHMETÇİK BELEDİYESİ

Mehmetçik Belediyesi’nde yaşanan sorun  nedeniyle bölgede  büyük bir çevre kirliliği oluştuğunu ifade eden Bakırcı, Lefke’de de çöp sorunu yaşandığını kaydetti.

Bakan Bakırcı, çevreyle ilgili sorunların  tüm kesimlerle diyalog ve işbirliği içerisinde rahatlıkla çözülebileceğini belirtti.
 
"Çevrenin bize ihtiyacı yok, ama bizim çevreye ihtiyacımız var" diyen Bakan Bakırcı, çevreye verilen zararların insanoğluna faturasının uzun vadede kendini göstereceğini söyledi.

Çevre sorunlarına  uzun vadede çözümün eğitim olduğunu belirten Bakırcı, ilkokuldan başlayarak verilecek bilincin, içgüdüsel olarak insanın zihnine yerleşebileceğini kaydetti.

Bakanlığının çalışma alanlarının, özellikle toplumun hassasiyet gösterdiği konular olduğuna dikkati çeken Bakan Bakırcı: "Kimseye ve hiç bir kuruma karşı  'ne yaparsanız yapın' mantığında değiliz. Bunu herkes bilmeli. Yasalar çerçevesinde her konunun takipçisiyiz" dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.