1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI, MARDİN’DE DÜZENLENEN DÜNYA SULAMA FORUMU’NDA KONUŞTU
BAKIRCI, MARDİN’DE DÜZENLENEN DÜNYA SULAMA FORUMU’NDA KONUŞTU

BAKIRCI, MARDİN’DE DÜZENLENEN DÜNYA SULAMA FORUMU’NDA KONUŞTU

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, “Türkiye’den gelecek su bizler için Barış Harekatı’ndan sonra adeta yeni bir özgürlük olacak” dedi.

A+A-

“TÜRKİYE’DEN GELECEK SU,  BİZLER İÇİN BARIŞ HAREKATI’NDAN SONRA  ADETA  YENİ BİR ÖZGÜRLÜK OLACAK”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, “Türkiye’den gelecek su bizler için Barış Harekatı’ndan sonra adeta yeni bir özgürlük olacak” dedi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun davetiyle Mardin’deki 1.Dünya Sulama Forumu’na katılan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı forumun açılışında bir konuşma yaparak Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’yle  ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Kıbrıs Türk halkının suyun anlam ve değerini çok iyi bulduğunu vurgulayan Bakırcı, Kıbrıs adasında varlığını devam ettirme  mücadelesi veren Kıbrıs Türk halkının Barış Harekatı sonrası kalkınma ve güçlenme çabası verdiğini, bu çabanın tarım alanında da sürdürüldüğünü  ifade etti.

“YERALTI SU KAYNAKLARI AZALDI, KALİTE DÜŞTÜ”

KKTC Devleti’nin  bugün güçlü yapısı ve barışsever insanlarıyla dünyada hak ettiği yeri almak için mücadele verdiğini belirten Bakırcı, bugüne  kadar ağırlıklı olarak yeraltı kaynaklarından elde edilen  sularla yapılan çalışmaların kaynakların  azalmasına neden olduğunu kaydetti.

Bakırcı, bu durum ürün kalitesinin düşmesine tarımsal üretimde maliyetlerin yükselmesine neden olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Anavatanımız her daim olduğu gibi bizleri yalnız bırakmamış ve dünyanın hiç bir yerinde eşi benzeri olmayan bir projeyi hayata geçirmek için karar vermiştir.

“YENİ ÖZGÜRLÜK: SU”

Anavatanımız ve KKTC’de barajlar kurulup denizaltından borular ile su temin edilmesini amaçlayan “asrın projesi” , adeta Kıbrıs Türk halkının 1974 Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra yaşadığı yeni bir özgürlüğün adı olacaktır.”

Proje tamamlandığında verimli torakların su ile hayat bulacağını söyleyen Bakırcı, Tarımcı ve çiftçinin girdi maliyetlerinin deşeceğini ve kaliteli ürünler elde etme adına önemli bir süreç başlayacağını vurguladı.

Bakırcı, en az petrol ürünleri hatta   daha değerli olarak kabul gören suyu temin etmenin yanı sıra en doğru şekilde kullanılmasının da çok önemli olduğunu vurgulayarak forumda ortaya çıkacak görüş ve değerlendirmelerin sulama konusunda yapacakları çalışmalarda önemli kaynak oluşturacağını söyledi.

Forum açılışında yapılan konuşmaların ardından Mardin ve çevre illerin toplu temel atma ve açılış törenleri sırasında  Adıyaman’da baraj bölgesinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde tüm forum katılımcıları için olduğu gibi Bakan Bakırcı’nın da adını taşıyan bir fidan dikildi.

Bakırcı’nın  Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ikili bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.