1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI, TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ
BAKIRCI, TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAKIRCI, TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Bakırcı, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir ve Turan Büyükyılmaz kabul etti.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz ve beraberlerindeki heyetleri kabul etti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, kabulde Karadeniz kültürünün çok geniş bir yelpaze teşkil ettiğini ifade eden Bakırcı, bu kültürün anlatılması, tanıtılması ve gelecek nesillere de aktarılması için bütün Karadenizlilere büyük görev düştüğünü kaydetti.

Bakırcı, birlikteliğin ve işbirliğinin önemine değinerek bundan sonraki süreçlerde de yapılacak çalışmalarda her zaman aynı birlikteliği artırarak devam edeceklerini söyledi.

DEMİR

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir de kabulde yaptığı konuşmada Federasyon hakkında bilgi vererek yıllar önce de yine Karadeniz Kültür Derneği’nin daveti üzerine KKTC'de misafir olduklarını hatırlattı.

"KKTC hem hemşerilerimizin olması hem de tarihsel boyutuyla kalbimizin her zaman bir parçası" diyen Demir, yılda iki kez İstanbul Fersane'de düzenlenen Trabzon Günleri’nde KKTC'den hemşehri derneklerinin yer almasının kendileri için büyük bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

BÜYÜKYILMAZ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz ise ada içerisinde KKTC'ye entegre olup aynı zamanda Karadeniz kültürünü yaşatma adına yıllardan beridir çalışmalar yürüttüklerini, bu kültürü yayma ve tanıtıcı faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Fersane'de katıldıkları etkinlik hakkında da bilgiler veren Büyükyılmaz, bir sonraki şenlikte daha çok etkinlik düzenleme arzusunda olduklarını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.