1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI: “TÜRKİYE İLE GÜÇ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ SÜRECE VAROLMAYA DEVAM EDERİZ”
BAKIRCI: “TÜRKİYE İLE GÜÇ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ SÜRECE VAROLMAYA DEVAM EDERİZ”

BAKIRCI: “TÜRKİYE İLE GÜÇ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ SÜRECE VAROLMAYA DEVAM EDERİZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kıbrıs Türkü’nün Türkiye ile güç birliği içinde olduğu sürece var olmaya devam edeceğini vurguladı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kıbrıs Türkü’nün Türkiye ile güç birliği içinde olduğu sürece var olmaya devam edeceğini vurguladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bakırcı, KKTC'de temaslarda bulunan Rüşat Aydoğan başkanlığındaki Türkiye- Kıbrıs İşbirliği Cemiyeti heyetini kabul ettiğini bildirdi.

Bakan Bakırcı kabulde yaptığı konuşmada, KKTC-Türkiye ilişkilerinin 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan çok öncesine dayandığını ifade ederek; “Bu ilişkilerin artması ve bağların sımsıkı olmasında merhum Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'ın çok büyük katkıları olmuştur. Ölüm döşeğinde bile bu bağlılığı dile getirmiştir" dedi.

Bağ ve birlikteliğin toplumda en üst seviyede yaşandığını da belirten Bakan Bakırcı, iki ülke arasındaki gönül bağının yanı sıra siyasi, ekonomik ve kültürel bağın da her geçen gün artmasının gurur vesilesi olduğunu kaydetti.

İlişkilerin Türk kimliği var olduğu müddetçe devam edeceğine olan inancını dile getiren Bakan Bakırcı, sadace Türkiye ile değil dünya üzerindeki tüm Türkler ile bu işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye-Kıbrıs İşbirliği Cemiyeti Genel Başkanı Rüşat Aydoğan ise cemiyet üyelerinin Kıbrıs sevdalısı kişilerden oluştuğunu belirterek,  bu sevdanın kendilerini her yıl KKTC'ye getirmekte olduğunu kaydetti.

KKTC'nin şehitlerin kanıyla kazanılmış kutsal bir vatan olduğunu ifade eden Aydoğan, Kuzey Kıbrıs’a  Kardeş Kıbrıslı Türklere destek ve birlikte olduklarını belirtmek için geldiklerini söyledi.

Ziyarette, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı anma etkinliklerine da katıldıklarını belirteren Aydoğan,  "Bizim için Türk olan her vatan büyüktür. Bu nedenle büyük KKTC'de olmaktan gururluyuz" dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.