1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI’NIN FRANSA ZİYARETİ VE DİĞER İDDİALAR İÇİN HÜKÜMETTEN CEVAP BEKLİYOR
BAKIRCI’NIN FRANSA ZİYARETİ VE DİĞER İDDİALAR İÇİN HÜKÜMETTEN CEVAP BEKLİYOR

BAKIRCI’NIN FRANSA ZİYARETİ VE DİĞER İDDİALAR İÇİN HÜKÜMETTEN CEVAP BEKLİYOR

Bakırcı’nın ismi açıklanmayan fakat Karpaz’da alçı taşı işletmeciliği yapan bir şirketin davetlisi olarak,

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Çevre Bakanı Hamit Bakırcı’nın ismi açıklanmayan fakat Karpaz’da alçı taşı işletmeciliği yapan bir şirketin davetlisi olarak, ailesi ve bakanlık yetkilileri ile Marsilya’ya gitmesi konusundaki iddiaların halen daha hükümet tarafından yanıtlanmadığını kaydetti.

Şener Elcil, ayrıca Bakırcı’nın Kalecik’te su bulunmayan bir alana ihalesiz olarak 850 bin TL ödeyerek arıtma tesisi kurdurduğu ve bu tesisin de atıl durumda olduğu iddialarının bulunduğunu hatırlattı.

Elcil Sendika adına yaptığı yazılı açıklamada, hükümete “Sn. Hamit Bakırcı’nın ailesi ve Bakanlık yetkilileri ile Marsilya’ya gittiği doğru mu? Marsilya’ya gidiş ile ilgili tüm masrafların Karpaz’da alçı taşı işletmeciliği yapan bir şirket tarafından karşılandığı doğru mu? Karpaz’da alçı taşı işletmeciliği yapan bu şirketin izinlerinin Sn. Bakırcı tarafından uzatıldığı doğru mu? Su bulunmayan Kalecik’teki bir alana ihalesiz olarak su artıma tesisi kurulduğu ve bu tesisinin atıl durumda olduğu doğru mu? Su arıtma tesisini kuran şirket kimdir? Bu şirkete kim ne kadar ödeme yapmıştır?” sorularını yöneltti.

Bir Bakan hakkında ortaya konan bu iddialara cevap almanın toplumun hakkı olduğu kaydeden Elcil, aynı Bakanın, Türkiye’den gelecek  su konusunda “şov yaptığını”, çevreye zarar veren tesis ve işletmeleri kullanmayı alışkanlık haline getirdiğini ileri sürdü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.