1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAKIRCI’YI İSTİFAYA ÇAĞIRDI
BAKIRCI’YI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

BAKIRCI’YI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

BAKIRCI’YI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

A+A-

Biyologlar Derneği, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın bir yıllık sürede ortaya koyduğu uygulamalar ve çevreye yaklaşımlarının bekleneni karşılamaktan çok uzak bir noktaya ulaştığını iddia ederek Bakan Hamit Bakırcı’yı istifaya çağırdı.

Dernek Başkanı Hasan Sarpten yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Hamit Bakırcı’nın, çevre örgütlerinin sunduğu beklentiler listesindeki tek bir maddeyi ve hükümet programındaki tek bir vaadi dahi hayata geçiremediğini ileri sürdü.

Sarpten, Bakırcı’nın “sivil toplum örgütleriyle diyaloğu giderek tamamen kestiğini, çevreyi korumak yerine çevreyi kullanmak anlayışıyla hareket ederek birçok sorunu görmezden geldiğini” savundu.

Sarpten, Bakırcı’nın “KKTC hükümetinin Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı gibi değil,  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri’nin KKTC Müdürü gibi hareket etmekte olduğunu” iddia etti.

Sarpten, Bakırcı’nın taş ocaklaırını incelemek üzere Fransa’ya gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili iddialara da yer verdiği açıklamasında, Bakan Bakırcı ve çalışma arkadaşlarının bundan sonra ülkeye verebilecekleri en büyük hizmetin istifa etmek olacağını öne sürdü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.