1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAKİRE AMA HAMİLE
BAKİRE AMA HAMİLE

BAKİRE AMA HAMİLE

Bakire ama hamile...

A+A-

ABD’de doğum yapan her 200 kadından birinin hayatında hiç cinsel ilişkiye girmediğini iddia ettiği ortaya çıktı.

North Carolina Üniversitesi’nden bilim insanları 15-28 yaş arası 7 bin 870 ABD’li kadın üzerinde yaptıkları üreme sağlığı araştırması sırasında tam 45 kadının cinsel ilişkiye girmeden ve tüp bebek tedavisi görmeden hamile kaldığını iddia ettiğini söyledi.

BEKARET YEMİNİ  EDENLERİN YÜZDE 31'İ HAMİLE

Bulgularını British Medical Journal dergisinde yayınlayan araştırmacılar “cinsel ilişki yaşanmadan gerçekleşen doğumların bakire Meryem nedeniyle Hristiyanlık dininin bir parçası olduğunu ve günümüzde de popüler kültürde de sık sık gündeme geldiğini” söyledi. “Bakire anneler” üzerine kapsamlı bir inceleme yapan araştırmacılar, cinsel ilişkiye girmeden hamile kaldığını iddia eden kadınların %31’inin dini nedenlerle bekaret yemini etmiş kadınlar olduğunu ve çoğunun cinsellikten bahsetmeyen muhafazakar ailelerden geldiğini söyledi.

"AİLELER O KADAR BİLGİSİZ Kİ İNANIYOR"

Bilim insanları “bakire anneler”in anne babalarıyla yaptıkları görüşmelerde bu kişilerin de kızlarının iddialarının imkansızlığını göremeyecek kadar bilgisiz olduğunu ve çoğunlukla “cinsel ilişkiye girmeden hamile kalmanın mümkün olduğunu” düşündüğünü gözlemlediklerini söyledi.

Uzmanlar, bu araştırmanın insanların “inançlar, dilekler ve zayıf hafızalar nedeniyle nasıl imkansız şeylere inanıp, deney ve incelemeleri yanlış yönlendirebileceğini” açıkça gösterdiğini ve bilim insanlarına “kişisel ifadelere dayalı araştırmalarda ne denli dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattığını” söyledi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.